Política

rússia

Les autoritats russes entreguen finalment el cos de Navalni a la seva mare

L’opositor rus va morir el 16 de febrer passat en un penal a Sibèria i la seva família havia denunciat pressions per celebrar un funeral secret

El cos del dissident rus Aleksei Navalni, mort sobtadament el 16 de febrer passat després d’un llarg captiveri en un penal a Sibèria, ha estat finalment entregat aquest dissabte a la seva mare. Així ho ha confirmat Kira Yarmish, portaveu de l’equip de l’opositor rus que va desafiar obertament al president Vladímir Putin. “El cos d’Aleksei ha estat entregat a la mare. Gràcies a tothom qui ho ha exigit juntament amb nosaltres”, ha escrit Yarmish en una publicació a la xarxa X, en la qual afegeix desconèixer si les autoritats permetran que se celebri un funeral “com vol la família i com es mereix Aleksei”.

Després de la seva mort, Liudmila Navàlnaia, mare del dissident rus, es va desplaçar fins al penal amb els seus advocats per reclamar el cos del seu fill, però les autoritats es van negar a fer-ho al·legant que encara li havien de fer proves per aclarir les causes de la mort.

Fins i tot va presentar una denúncia. Tot i les seves reclamacions i apel·lacions públiques directes a Putin, les autoritats es negaven no només a donar-li el cos sinó també a deixar-li veure. Finalment, va poder veure el cos del seu fill, però no se’l va poder endur per enterrar-lo. Les autoritats, va denunciar posteriorment ella mateixa en un vídeo, van amenaçar-la amb no donar-li, fer-li alguna cosa al cos o enterrar-lo en el mateix penal on va morir si no es comprometien a enterrar-lo ràpidament i d’amagat. Aquest mateix dissabte, la vídua del dissident rus, Iúlia Navàlnaia, havia tornat a reclamar el cos del seu home en un vídeo a YouTube, en el qual acusa Putin de tenir-lo com a ostatge i posa en entredit la fe ortodoxa del mandatari rus de la qual li agrada vantar-se.

Des del primer dia de la mort de Navalni seva família ha acusat Putin de la seva mort i també els líders occidentals, com ara el president dels EUA, Joe Biden. El mandatari nord-americà ha assegurat que no hi ha cap dubte que Putin és el culpable de la mort de Navalni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona