Política

regne unit

El príncep Enric recorrerà contra la decisió sobre el seu nivell de seguretat al Regne Unit

Representants del ministeri van explicar durant el procés que el duc continuarà tenint protecció finançada per l’Estat quan vingui al país, però que aquesta no serà automàtica sinó “dissenyada expressament” en funció de cada situació

El príncep Enric recorrerà contra la decisió judicial que conclou que el govern britànic va actuar legalment en reduir-li el nivell de seguretat personal al Regne Unit després de desvincular-se de la monarquia en 2020.

Un representant legal ha indicat que el fill menor de Carles III elevarà el cas al Tribunal d’Apel·lació, per a demanar que es revoqui la decisió presa aquest dimecres pel jutge Peter Lane del Tribunal Superior, favorable al ministeri de l’Interior.

El portaveu del príncep ha dit que Enric “no demana un tracte preferent sinó una aplicació legal i justa de la mateixa normativa” del Comitè Executiu per a la Protecció de la Reialesa i les Figures Públiques (RAVEC, en anglès), que s’ocupa de la seguretat de la família reial i dignataris estrangers.

Els advocats del duc de Sussex argumenten que RAVEC va incomplir les seves pròpies normes perquè no va efectuar l’anàlisi de risc adequat abans de decidir degradar el seu nivell de protecció pública en territori britànic.

Lane ha considerat en el seu dictamen aquest dimecres que l’enfocament de l’organisme oficial “no va ser irracional ni processalment injust” i ha apuntat que els advocats del príncep van fer “una interpretació formalista i inapropiada” dels procediments. “El procés ’personalitzat’ pensat per al demandant en la decisió del 28 de febrer de 2020 era i és jurídicament sòlid”, ha afirmat.

El magistrat ha constatat que Enric “creu que hauria de rebre protecció de seguretat (total) de l’Estat sempre que estigui al Regne Unit a causa de la seva posició dins de la família reial i a factors relacionats amb la seva situació passada i present. Ravec no comparteix aquesta opinió”.

Els representants del ministeri van explicar durant el procés al desembre que el duc continuarà tenint protecció finançada per l’Estat quan vingui al país, però que aquesta no serà automàtica sinó “dissenyada expressament” en funció de cada situació.

Un portaveu d’aquesta cartera ha celebrat aquest dimecres el dictamen de Lane i ha assegurat que “el sistema de protecció de seguretat del govern del Regne Unit és rigorós i proporcionat”.

En una declaració escrita, Enrique, que actualment viu als Estats Units amb la seva esposa Meghan i els seus dos fills, va dir: “El Regne Unit és la meva llar, és clau per a l’herència dels meus fills i on vull que se sentin a casa tant com en el lloc en el qual viuen ara als Estats Units”.

En 2023 Enrique va perdre una altra demanda per a finançar de la seva butxaca protecció pública en les seves visites a territori britànic, mentre que, paral·lelament, manté oberts diversos litigis contra mitjans de comunicació del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona