Política

política

Junqueras crida a aprovar l’amnistia la setmana que ve

Laura Borràs defensa “l’actitud ferma” de JxCat en la negociació sobre la llei

El dijous 7 de març és una data encerclada en vermell als calendari del PSOE i les formacions independentistes. És el límit temporal perquè la comissió de Justícia del Congrés aprovi un nou dictamen de la llei d’amnistia que permeti que aquesta es voti, de nou, en el plenari. Amb voluntat que, aquest cop sí, s’aprovi després de la negativa de Junts de finals de gener.

Mentre els de Jordi Turull continuen negociant amb els socialistes, el president, d’ERC, Oriol Junqueras ha cridat avui a deixar de banda la “tàctica a curt termini” i “no desaprofitar l’oportunitat” d’aprovar la llei d’amnistia la setmana vinent. En el consell nacional dels republicans, Junqueras ha dit tenir “el deure de recordar a tothom que, més enllà de la tàctica de curt termini, hi ha grans objectius i nobles aspiracions que aquest país mereixen que es concretin”. És per això que ha dit no volen “desaprofitar cap oportunitat per cridar a la responsabilitat per crida a la responsabilitat de tothom per aprovar la llei d’amnistia que ha de permetre alliberar de la persecució unes 1.500 persones”.

“Ha de ser la fi de la persecució judicial injusta”, ha defensat Junqueras, que ha reblat: “Però encara més, ha de ser l’inici de la negociació política en què totes les parts estiguin en condicions d’igualtat i que no hi hagi una part que persegueixi l’altra”.

Els juntaires, però, volen aïllar-se de la pressió externa. La presidenta de JxCat, Laura Borràs, ha defensat avui “l’actitud ferma” del partit en la negociació sobre la llei d’amnistia, que ha remarcat que ha de “complicar tant com sigui possible” els “intents de sabotejar-la”. En un discurs al Consell Nacional de Junts a Llagostera, Borràs ha acusat el govern d’ERC liderat per Pere Aragonès de culminar la “sociodependència”. La líder de Junts ha acusat ERC de no “voler molestar els socialistes”. Borràs també ha assegurat que “l’ofensiva judicial” contra l’expresident Carles Puigdemont i l’acusació de terrorisme és “indigne”. “Volen evitar que sigui candidat, com ho van voler fa cinc anys. No ho van aconseguir llavors, ni ho aconseguiran ara”, ha avisat, en referència a les europees.

Asens ho dona per fet

Es dona la circumstància que el negociador de la llei d’amnistia dels comuns, Jaume Asens, ha assegurat avui que l’acord per a la llei d’amnistia “és imminent”. En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, ha afirmat que el pacte és “qüestió d’hores o dies” perquè tot està molt “encarrilat”. Segons Asens, aquest cop tothom ha “après la lliçó” i “no hi haurà escena de negociació de l’últim minut”. “El PSOE no votarà en contra de les esmenes de Junts, i Junts no votarà en contra de la llei”, ha dit Asens a Catalunya Ràdio. El polític de comuns ha destacat el “sentit de la responsabilitat” de totes les parts per evitar “repetir el guió de la darrera ocasió”. Segons ell, el cas de Carles Puigdemont “està més blindat, encara” amb el text del proper acord.

Les paraules d’Asens han rebut la resposta immediata del secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha assegurat que el partit no es fa “gens responsable” del que “diguin o especulin” altres sobre un possible acord sobre l’amnistia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona