Política

Estats Units

Nikki Haley es retira de les primàries republicanes

L’exgovernadora de Carolina del Sud només ha aconseguit guanyar a un dels quinze Estats en joc al ‘superdimarts’, Vermont

L’exambaixadora dels EUA a l’ONU no expressa el seu suport diu a Trump s’haurà de guanyar el dels qui no l’han votat

Confirmat. L’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017 2021) ja és l’únic corredor a la cursa de les primàries del Partit Republicà per a les eleccions presidencials del proper novembre.

L’exgovernadora de Carolina del Sud Nikki Haley ha anunciat aquest dimecres que retira la seva candidatura després de la derrota patida a les votacions de l’anomenat superdimarts, el dia més decisiu en la fase de primàries per definir quins seran els aspirants definitius a la Casa Blanca.

Trump s’ha imposat a 14 dels 15 estats en joc ahir i Haley només ha aconseguit guanyar a Vermont, en una votació molt ajustada. L’exambaixadora dels EUA a l’ONU només havia obtingut anteriorment una victòria a les primàries republicanes a Washington, Districte de Colúmbia.

“Estic plena d’agraïment pel suport que hem rebut arreu del nostre gran país. Però ara ha arribat el moment de suspendre la meva campanya”, ha dit Haley.

La seva renúncia aplana encara més el camí a Trump per ser el candidat republicà a la Casa Blanca. “Amb tota probabilitat, Donald Trump serà el candidat republicà quan es reuneixi la nostra convenció del partit al juliol”, ha reconegut la fins ahir rival del magant. “El felicito i li desitjo el millor. Desitjo el millor a qualsevol que sigui el president dels Estats Units. El nostre país és massa preciós per deixar que les nostres diferències ens divideixin”, ha afegit.

Però malgrat el seu pas al costat, la política republicana no ha volgut expressar el seu suport explícit a l’ara únic candidat en peu de les primàries republicanes. “Ara depèn de Donald Trump guanyar els vots d’aquells dins i fora del nostre partit que no li han donat suport. I espero que ho faci”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona