Política

estat francès

Macron impulsarà una llei per la mort assistida

El president francès precisa que el projecte legislatiu, que es presentarà el maig al parlament, es restringirà a casos molt concrets

Una setmana després d’inscriure el dret a l’avortament a la Constitució francesa, Emmanuel Macron ha anunciat un projecte de llei sobre la mort assistida, una iniciativa que podria convertir l’Estat francès en el pròxim país europeu en legalitzar l’eutanàsia per a malalts terminals.

En una entrevista conjunta aquest diumenge a la publicació catòlica La Croix i al progressista Libération, el president francès aclareix que la llei no és un “suïcidi assistit” ni tampoc “una eutanàsia com a tal”, per les restriccions que s’imposaran i que allunyaran la norma de la legislació suïssa. Seran quatre: serà reservat per a la gent gran; els afectats hauran de tenir un discerniment clar (n’exclou els malalts d’Alzheimer); hauran de patir una malaltia incurable amb un pronòstic fatal a curt o mitjà termini; i s’avaluarà el patiment físic i psicològic del pacient.

Macron, preveu enviar el text al Consell d’Estat, segons diu en l’entrevista, “en un termini de vuit a deu dies” perquè s’entregui al Consell de Ministres a l’abril i hi hagi la primera lectura al maig. “Es tracta d’una llei de fraternitat, que concilia l’autonomia de l’individu i la solidaritat de la nació”, sentencia Macron. “No crea, pròpiament parlant, ni un dret ni una llibertat, sinó que traça un camí que no existia fins aleshores i que obre la possibilitat de demanar assistència per morir sota certes condicions estrictes”, explica Macron, afegint que amb la proposta legislativa, la societat francesa “mira la mort a cara a cara”.

L’Estat francès disposa d’una llei, aprovada el 2016, que permet la sedació i les cures pal·liatives en malalts terminals, però no va més enllà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes