Política

cas koldo

El guàrdia civil del cas Koldo va viatjar a Madrid amb 4.835 dòlars dividits en 1.724 bitllets

L’oficial va ser detingut davant la sospita que tingués previst volar a Veneçuela, on estava destinat

El comandant de la Guàrdia Civil investigat per suborn en el cas Koldo portava damunt 4.835 dòlars repartits en 1.724 bitllets d’entre 1 i 10 dòlars quan va ser detingut en l’aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas dilluns passat.

Així consta en l’últim informe que la Unitat Central Operativa (UCO) de l’institut armat ha remès a l’Audiència Nacional, al qual ha tingut accés Efe i on desgrana les seves sospites que aquest guàrdia civil, Rubén V.C., hauria rebut presumptament pagaments mensuals de 2.000 euros en metàl·lic de l’empresari Víctor de Aldama, un dels principals investigats del cas.

En el moment de la seva detenció, segons l’atestat policial, aquest guàrdia civil destinat com a diplomàtic en l’Agregadoria d’Interior d’Espanya a Caracas portava un total de 4.835 dòlars repartits de la manera següent: 43 bitllets de 10 (430 dòlars), 631 bitllets de 5 (3.155 dòlars), 200 bitllets de 2 (400 dòlars) i 850 bitllets d’un (850 dòlars).

Rubén V.C. està investigat per un presumpte delicte de suborn en una peça secreta fins al moment de la seva detenció, i els investigadors sospiten que podria ser el “R” o “Rubén” al qual fan referència suposats socis de Víctor de Aldama, president del Zamora CF, en diversos xats en els quals es faria al·lusió a possibles pagaments en metàl·lic.

L’UCO sosté que hi ha indicis de “pagaments en efectiu” de 2.000 euros mensuals per part d’Aldama a aquest nou investigat i al·ludeix a l’esment “1000 R” sobre despeses que aquest hauria realitzat en una conversa del 3 de maig de 2021.

Els agents han detectat així mateix una “vinculació directa, personal i permanent en el temps” d’aquest investigat amb Aldama i Koldo García, exassessor de l’exministre José Luis Ábalos, i destaquen també la seva “condició de guàrdia civil” i “el fet que hauria obtingut un benefici personal” –els pagaments–.

Segons la tesi policial, Rubén V.C. “hauria dut a terme diferents gestions en benefici d’Aldama”, com proporcionar-li “una línia de comunicació segura” o una “gestió en B” realitzada el 22 de febrer de 2022, “data en la qual aquest hauria fet arribar diners en efectiu a Koldo” García.

Els agents també han trobat un “nexe d’unió” entre l’exassessor de l’exministre i el comandant de la Guàrdia Civil, a qui Koldo García s’hauria referit “indicant que li hauria obert un parell de portes a Veneçuela”, on aquest està destinat.

En aquest punt, els agents consideren d’interès “aquest vincle perquè a priori Koldo hauria estat alertat de l’existència d’una vinculació” sobre ell “per fonts provinents del Cos”.

L’UCO també ha trobat “referències” al fet que aquest guàrdia civil “vetllaria pels interessos de l’entorn d’Aldama”, quan es refereix a ell com “la nostra gent”, i també de Koldo, que li arriba a comentar: “ets nostre”.

Aquest guàrdia civil, a qui el jutge va retirar el passaport, va ser detingut el dilluns passat en l’aeroport de Madrid, al qual va arribar després de prendre un vol procedent de Màlaga, davant la sospita dels agents que el seu destí final pogués ser Veneçuela, a causa del seu lloc de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme son inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les