Política

política

TriasxBCN presenta 375 al·legacions al projecte de pressupost de Collboni i reclama que es refaci

Trias per Barcelona, a l’oposició, ha presentat fins a 375 al·legacions al projecte de pressupost de l’Ajuntament de la ciutat elaborat per l’equip de Jaume Collboni. El principal grup de l’oposició municipal considera que és un pressupost “continuista i propi d’un govern dèbil i sense ambició”. Al seu parer, caldria una revisió total, ja que el projecte tramitat no recull moltes de les prioritats que veuen imprescindibles per donar-hi suport.

Entre les 375 al·legacions presentades, es demana aturar l’execució del programa de superilles mentre no es presenti un informe detallat de les actuacions i els imports.

En relació amb la connexió del tramvia i el seu perllongament, el grup liderat per Xavier Trias proposa destinar els diners previstos per a la redacció del projecte a elaborar, en el seu lloc, el que anomenen un pla del vianant, un pla de transició de l’estacionament en superfície –és a dir, que no hi hagi cap cotxe aparcat al carrer– i un pla per refer la temporització semafòrica per disminuir la congestió de la ciutat i millorar la mobilitat.

A banda d’urbanisme i mobilitat, el grup també toca aspectes més socials. En aquest sentit, demana que el consistori barceloní impulsi un gran acord per un salari mínim de ciutat i que es consignin 5 milions per a un pla de xecs de consum adreçats al petit comerç. A més a més, proposen dotar amb 20 milions d’euros el fons d’infància i crear una línia d’ajuts per valor de 2,5 milions d’euros per complementar l’ajut que atorga la Generalitat a les llars d’infants privades per rebaixar el preu de 2-3 anys.

Amb relació a la llengua, sol·liciten l’increment “substancial” de les partides pressupostàries destinades al Consorci per a la Normalització Lingüística per a l’any 2024, la creació de l’oficina per la llengua catalana i el desenvolupament de les 64 mesures a favor del català aprovades l’any 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries