Política

estats units

El fiscal que va tenir un romanç amb la seva cap renuncia per a salvar el cas contra Trump

El jutge havia demanat la dimissió de la fiscal especial o del seu ajudant per poder continuar amb el judici

El fiscal especial Nathan Wade, qui va tenir un romanç amb la seva cap, la fiscal del comtat de Fulton, Fani Willis, ha renunciat aquest divendres per a salvar el cas contra l’expresident dels Estats Units Donald Trump per intent de frau electoral a Geòrgia.

El jutge Scott McAffe havia exigit aquest mateix divendres que Willis o Wade s’apartessin del cas pel romanç que van mantenir mentre treballaven en l’acusació.

En una carta revelada per mitjans locals, Wade ha anunciat que deixa el càrrec per a defensar la democràcia i perquè “el cas avanci com més ràpidament millor”.

Willis ha acceptat la dimissió del seu subordinat amb un missatge en el qual ha expressat que sempre recordarà a Wade per la seva “valentia” a l’hora de tirar endavant el cas contra Trump i diversos col·laboradors del republicà. També ha destacat la seva “professionalitat” i ha lamentat els “atacs injustificats” que, segons ha dit, ha hagut de patir en els mitjans de comunicació i davant el tribunal.

La dimissió de Wade facilita que el cas de Trump a Geòrgia, una de les quatre imputacions penals que pesen sobre el republicà, pugui seguir endavant.

Willis acusa a Trump i a 18 col·laboradors d’haver dissenyat una trama mafiosa per a revertir els resultats de les eleccions presidencials de 2020 a Geòrgia, on el republicà va perdre per un estret marge contra l’actual president, el demòcrata Joe Biden.

La fiscal del comtat de Fulton va contractar per a treballar en el cas a Wade, amb qui va mantenir un romanç fins a estiu passat, alguna cosa que va deslligar una gran polèmica quan va sortir a la llum i fins i tot va arribar als tribunals.

Encara que tots dos van reconèixer aquesta relació, van negar haver actuat malament. Tots dos van declarar per escrit que la seva relació va començar després que fos contractat i que els viatges, sopars i altres solien pagar-los a mitges, o cada vegada un.

McAffee va determinar aquest divendres que no hi ha proves suficients per a poder demostrar un conflicte d’interès, però va ordenar que un dels dos deixés el càrrec perquè persistia una “aparença de relació impròpia” entre tots dos.

Els advocats de Trump van considerar insuficient la decisió del jutge perquè en la seva opinió aquest “no li va donar la importància adequada a la mala conducta processal de Willis i Wade”.

Trump, qui amb tota probabilitat serà el candidat republicà a les presidencials de novembre, afronta dos casos penals per intent de frau electoral en 2020, un altre per retenir documents classificats il·legalment i un altre per intentar comprar el silenci d’una actriu porno amb la qual va tenir una relació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles