Política

POLÍTICA

Dimiteix el conseller comarcal enfrontat a la direcció de Junts del Maresme

El conseller comarcal del Maresme de Junts i regidor de Mataró, Xavier Font, ha presentat la seva dimissió al càrrec de l’ens supramunicipal, on governen ERC i Junts, i el seu substitut serà Toni Subirà, regidor d’Urbanisme, Mobilitat i Serveis Municipals de Premià de Mar, segons informen fonts del partit. Font, segons va informar en el seu moment La Vanguardia va trencar a finals de l’any passat la disciplina de vot quan es va negar a votar a favor de denunciar el conveni i la subvenció de la càtedra d’economia circular de TecnoCampus que presideix l’alcalde de Mataró, el socialista David Bote. La proposta que es va portar a ple el 19 de desembre va poder tirar endavant gràcies al vot del president, el republicà Francesc Alemany i perquè Font es va negar a votar a favor i va marxar del plenari. Font va argumentar la seva negativa a votar perquè és vicepresident d’Aigües de Mataró i no podia votar en contra del seu propi Ajuntament. Posteriorment, Font i el president comarcal de Junts, Carles Bosch, van tenir una discussió on segons Bosch, Font el va “esbroncar i insultar” i va posar en dubte la seva capacitat per dirigir la formació. Font no va voler fer declaracions al diari en aquell moment. Davant d’aquests fets, la direcció de Junts va demanar la dimissió del conseller comarcal sota l’amenaça que en cas que no marxés se’l consideraria conseller no adscrit i se li obriria un expedient disciplinari. Amb la marxa anunciada de Xavier Font, l’episodi quedaria tancat.

Aquest és el segon conseller comarcal del grup de Junts que plega pocs mesos després d’haver pres l’acta. El primer va ser Jordi Marqueño que va deixar l’acta de l’ens supramunicipal el passat mes de novembre i al febrer també va renunciar com a regidor a l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta després de 15 anys en el càrrec. Pocs dies després Marqueño va ser nomenat gerent del Consell Comarcal del Maresme en substitució d’Anna Antoja. El nou gerent va obtenir els vots a favor del govern mentre que PSC, PP, APL i Vox es van abstenir i hi van votar en contra En Comú Podem i la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries