Política

estat espanyol

La justícia ordena la reobertura d’un nou cas contra Ayuso per les residències

Fins ara, en dinou ocasions s’han arxivat casos de persones majors mortes en residències durant la pandèmia

L’Audiència Provincial de Madrid ha ordenat al Jutjat d’Instrucció número 6 de Collado Villalba la reobertura d’una causa contra la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i els exconsellers de Sanitat i de Justícia Enrique Ruiz Escudero i Enrique López pels protocols de no derivació de residències a hospitals durant la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta decisió s’ha pres arran de la denúncia de la filla d’un resident que va morir en el centre Residencial Sènior 2000 SL després que la seva derivació a l’hospital es realitzés “a destemps”, segons ha avançat Infolibre.

En un acte al qual ha tingut accés Efe, la Secció número 15 de l’Audiència de Madrid estima parcialment el recurs d’apel·lació de la denunciant i revoca l’acte del Jutjat d’Instrucció número 6 de Collado Villalba del 7 de juny de 2023, deixant sense efecte el sobreseïment provisional en relació amb la presidenta regional i dels exconsellers de Sanitat i de Justícia.

L’Audiència Provincial assenyala que “el magistrat instructor acorda el sobreseïment provisional sense entrar a valorar l’existència o no d’indicis de criminalitat en relació amb les persones aforades, devent, doncs, pronunciar-se sobre aquest tema”.

L’acte indica que hi ha “una omissió d’un raonament motivat sobre ells” i ressalta que “la instrucció haurà d’esclarir si l’excepcionalitat derivada de les circumstàncies viscudes durant la pandèmia justificava decisions que van impedir als malalts de major edat rebre l’atenció mèdica de la qual eren mereixedors i a la qual, per descomptat, tenien dret”.

En ser preguntada aquest dimarts per l’ordre de reobertura d’aquesta causa, la consellera de Família, Joventut i Assumptes Socials, Ana Dávila, ha dit que en dinou ocasions s’han arxivat casos de persones majors mortes en residències durant la pandèmia i ha mostrat el seu respecte pel treball de la justícia.

“Durant la pandèmia, la Comunitat de Madrid, juntament amb els professionals, va fer tot l’humanament possible per salvar cada vida. Això ha estat avalat per deu societats mèdiques i també per l’àmbit judicial”, ha afirmat Dávila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres