Política

política

Sánchez: “Els catalans tenen la disjuntiva de si volen una Catalunya que miri cap endavant o cap a enrere”

Puente diu que “Puigdemont representa el passat i Illa el futur”

Garcia Page diu que es pren seriosament l’”amenaça” de Puigdemont d’un nou referèndum: “no té sentit comú, almenys el sentit comú espanyol”

En la mateixa línia del que ha dit aquest matí el ministre de Transport, Òscar Puente, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha tornat a reiterar que en les eleccions del 12 M els catalanes s’enfronten “a la disjuntiva de si volen una Catalunya que miri cap endavant o cap a enrere”. Sánchez ha dit que “estem en un temps nou” i s’ha referit als resultats del CIS, que donen al PSC com a primera per subratllar que “Illa guanyarà per un ampli marge, molt més ampli del que indica l’estudi del CIS”.

En la mateixa línia s’havia expressat al matí Puente. “Jo crec que Puigdemont per als catalans representa el passat, un passat al qual la majoria social de Catalunya no vol tornar“. Ho ha dit el ministre de Transports Òscar Puente en una entrevista a la Ser Andalucia. Un dia després que Carles Puigdemont anunciés la seva candidatura per Junts per Catalunya a les eleccions del 12, Puente ha avalat la proposta de Salvador Illa, un candidat, que “representa el futur” i, en la mateixa línia del que ha anat repetint els últims dies el president del govern Pedro Sánchez, permetrà “sortir del parèntesi on ha estat Catalunya i que ha frenat el seu progrés perquè ha estat per coses que no havia d’estar”.

Per la seva banda, el president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, ha assegurat aquest matí des de París que es pren seriosament l’”amenaça” de Puigdemont d’obtenir amb la negociació un referèndum sobre la independència de Catalunya, encara que està convençut que “el Govern d’Espanya, sota cap concepte, ni tan sols negociarà un plantejament de referèndum. Això és inviable”, ha declarat García Page després d’afirmar que l’expresident català “no té sentit comú, almenys el sentit comú espanyol”. Per això ha afirmat que es pren aquesta idea d’organitzar un nou referèndum “com una amenaça de debò, perquè ho està fent qui ja ho va protagonitzar”.

Pel president de Castella-la Manxa, Puigdemont “és la principal amenaça per a Catalunya i òbviament també per al conjunt d’Espanya”, i ha insistit que això el preocupa especialment “com a espanyol, com a polític i també com a socialista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles