Política

rússia

Putin clama venjança i intenta vincular Ucraïna amb l’atac de Moscou

Anuncia que tots els participants en la massacre han estat detinguts i assegura que intentaven fugir cap a territori ucraïnès

L’atemptat, reivindicat per Estat Islàmic, ha causat almenys 133 morts

Kíiv nega qualsevol relació amb l’acció terrorista

El president rus, Vladímir Putin, ha condemnat aquest dissabte l’atemptat terrorista de divendres en una sala de concerts als afores de Moscou que va segar la vida a almenys 133 persones i ha clamat venjança contra els seus responsables.

“Rússia identificarà i castigarà a tots els que van preparar l’atac terrorista”, ha promès el mandatari rus, en una intervenció televisada per tots els canals estatals russos l’endemà de la massacre a la sala de festes Crocus City Hall, de Krasnogorsk, als afores de Moscou.

Durant la seva intervenció, Putin ha confirmat que els quatre autors de la massacre havien estat detinguts i no ha fet referència a Estat Islàmic, que ha reivindicat l’acció terrorista. En canvi, sí que en el seu lloc ha insistit a implicar Ucraïna de manera velada. Ha dit que els quatre presumptes autors materials de la massacre havien estat detinguts quan intentaven fugir a través de la frontera ucraïnesa.

“Van intentar fugir i es dirigien a Ucraïna, on, segons les dades preliminars, els havien preparat una finestra a la banda ucraïnesa per travessar la frontera”, ha explicat.

El Servei Federal de Seguretat rus (FSB) –l’antic KGB– no ha difós proves d’aquesta “finestra”.

Les autoritats ucraïneses han negat des del primer moment qualsevol vinculació amb l’acció terrorista, un dels més greus pel que fa al nombre de víctimes registrats a la capital russa en els últims vint anys.

Putin, que farà una setmana que va ser reelegit per a un cinquè mandat de sis anys com a president de Rússia, ha anunciat que aquest diumenge, 24 de març, serà dia de dol nacional, alhora que ha declarat “mesures addicionals antiterroristes i antisabotatge” per “impedir que els qui hi ha darrere d’aquest bany de sang cometin un nou delicte”. La comunitat internacional ha condemnat de manera unànime el brutal atemptat gihadista de divendres, el qual ha desencadenat una massiva onada de solidaritat amb les víctimes.

Després de l’atac, el Ministeri d’Afers Estrangers de Rússia va instar la comunitat internacional a condemnar la massacre. “Tota la comunitat internacional està obligada a condemnar aquest horrible crim”, va assenyalar Maria Zakhàrova, portaveu de la diplomàcia russa, en el seu canal de Telegram. Les condemnes no es van fer esperar i han arribat de totes les parts del món. Des de l’ONU, la UE, passant pels governs d’Alemanya, la Xina, l’Índia o el Japó, el rebuig ha estat ressonat amb contundència contra l’atemptat terrorista. El portaveu del Consell de Seguretat dels Estats Units, John Kirby, ha dit que la Casa Blanca està “amb les víctimes del terrible atemptat”. A més, l’ambaixada dels Estats Units a Moscou ha dit que estava commocionada pel tiroteig i ha expressat el seu condol al poble rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries