Política

política

Vilagrà repetirà com a número 2 a la llista d’ERC

La vicepresidenta, de qui el partit destaca la capacitat negociadora i la tasca feta en la coordinació interna del govern, secundarà Aragonès com ja va fer el 2021

ERC acaba de triar aquests dies els candidats en congressos territorials

La vicepresidenta del govern, Laura Vilagrà, serà la número 2 de la llista d’ERC per Barcelona, segons ha avançat l’ACN i ha confirmat després el partit en una nota. Vilagrà repetirà així tàndem electoral amb el president Pere Aragonès, a qui ja va secundar en la candidatura republicana en les eleccions del febrer del 2021. Segons el partit, Aragonès ha escollit Vilagrà per la “gran capacitat de negociació” que ha demostrat i perquè ha posat sempre per davant “el projecte col·lectiu i ha defensat Catalunya” en cadascuna de les seves actuacions. ERC recorda que ha estat una “figura clau” per assolir fites “que semblaven impossibles” com la derogació de la sedició o la llei d’amnistia, però també a nivell intern en la coordinació i comunicació del govern, en què a més va fer un “pas endavant” en haver d’assumir més responsabilitats arran de la marxa de Junts. ERC destaca que després d’una legislatura marcada “pels avenços aconseguits en matèria antirepressiva i en gestió pública”, a més d’haver aconseguit “acabar amb les retallades”, Aragonès aposta així per continuar en la mateixa línia, i perquè la vicepresidenta “pugui seguir la tasca”.

En declaracions a l’ACN, Vilagrà ha explicat que serà “un honor i un privilegi” repetir com a número 2 del president, i ha destacat que pot aportar l’experiència i l’expertesa d’aquests tres anys a l’executiu, però també els anteriors en l’àmbit municipal, ja que va ser dotze anys alcaldessa de Santpedor. Vilagrà també ha destacat la seva “il·lusió” de treballar per resoldre els “grans reptes del país”, entre els quals situa la resolució del conflicte polític i l’autodeterminació, l’aplicació de l’amnistia i carpetes com el finançament singular, les polítiques socials “ambicioses” i econòmiques de desenvolupament sostenible, així com l’impuls del català “amb més força que mai”. Vilagrà ha lloat la figura d’Aragonès, que segons ella té el país i el conjunt de la ciutadania “al cap”. “És qui lidera amb més força la transformació des del govern”, ha lloat.

Entretant, el procés intern per triar la resta d’integrants de les llistes a cada circumscripció segueix en marxa, ja que ERC està celebrant aquests dies congressos comarcals i regionals a fi de triar els candidats que els hi han de representar. A més d’Aragonès per Barcelona, el partit ja ha confirmat com a caps de llista Marta Vilalta per Lleida, Raquel Sans per Tarragona i Laia Cañigueral per Girona, ja que en cap dels quatre casos s’hi va presentar cap altre candidat. Qui ja ha anunciat a les xarxes socials que no hi optarà aquesta vegada és l’exportaveu de Jovent Republicà, i fins ara diputat, Pau Morales. Les llistes definitives, que seran paritàries i seguiran l’estructura de cremallera, es ratificaran en un consell nacional convocat dimarts vinent, 2 d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona