Política

política

Junts+ Puigdemont per Catalunya, la candidatura del president a l’exili

Concorrerà amb aquest nom a les eleccions del 12-M

Els Verds-Alternativa Verda es desmarca de l’Acord del Vernet signat ahir

Junts+ Puigdemont és el nom oficial amb què finalment concorrerà a les eleccions del 12-M la candidatura encapçalada pel president a l’exili. Així ho ha fet públic en una breu nota aquest migdia, en què ha deixat clar que la voluntat és confeccionar una llista per afrontar la nova etapa “incorporant perfils i suports provinents de diferents sectors”, amb l’objectiu de “recuperar la força de la unitat” i retornar a la ciutadania “la confiança en les institucions catalanes”.

Vuit formacions, entre les quals Junts per Catalunya, van signar ahir l’anomenat Acord del Vernet en què es comprometien a “acompanyar” Carles Puigdemont en el seu “camí a la restitució” com a president. Una d’elles, tanmateix, era Alternativa Verda, i avui el partit Els Verds-Alternativa Verda ha emès un comunicat en què neguen que ells hagin signat el document, i asseguren que qui ho va fer, Dolors Borau, “no forma part” de la seva organització política “ni té cap currículum d’activista ecologista”. Santiago Vilanova, Pilar Sentís i Xavier Garcia, que signen el comunicat com a cofundadors del partit, lamenten la que consideren “manipulació dels responsables polítics” que han promogut aquest acord i la seva “manca d’ètica” en reclamar el vot “utilitzant unes sigles històriques” de l’ecologisme a Catalunya. “Exigim una clarificació política a l’electorat i la retirada del nostre nom de l’acord”, acaben.

Segons han aclarit fonts consultades per El Punt Avui, Alternativa Verda, que és la formació que es va adherir a l’acord, no té res a veure amb Els Verds-Alternativa Verda, que és el que s’ha queixat. A més, apunten que Borau va signar el manifest en nom de Josep Puig, que és el representant legal d’Alternativa Verda, perquè aquest no hi podia assistir, i prèvia delegació de funcions.

Aragonès: “Qui es rendeix és qui abandona el govern”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha replicat avui les declaracions de Carles Puigdemont, que ahir va dir que ni ERC ni PSC estan “capacitades” per liderar la nova etapa i va acusar el govern de “sortir rendit de casa”: “Qui es rendeix és qui abandona el govern a mitja legislatura i vota en contra dels pressupostos més alts de la història de Catalunya”, ha etzibat el cap de llista d’ERC el 12-M, en un acte a Vilanova i la Geltrú. Aragonès, de fet, ha contraatacat retreient a Junts, i també als comuns, que hagin rebutjat els pressupostos i s’hagin “rendit quan Catalunya necessitava que tothom donés la cara”. En aquest sentit, ha defensat que ni ERC ni ell “mai” abandonen posicions perquè treballen al servei de la ciutadania, “en totes les situacions i davant totes les dificultats”.

En relació a la crida de Puigdemont per bastir una llista unitària per al 12-M, o en tot cas de mirar de tornar a unir després l’independentisme, Aragonès ho ha titllat també de “pur electoralisme”. “Si vols la unitat, no critiquis a aquells amb qui demanes tot el dia anar junts”, ha reblat. “És una estranya manera de demanar aquest treball conjunt”, ha constatat el candidat republicà, que ja ha deixat clar que ERC “no participarà de projectes unitaris a prova de coces i menyspreus, és una qüestió absolutament lògica”. “Aquest país necessita mirar endavant i projectes que no venen fum ni prenen el pèl”, ha sentenciat Aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona