Política

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany per a la seva llista

Jordi Orobitg, Jordi Viñas i Jaume Butinyà seran, respectivament, els representants de la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estanya en la llista gironina d'ERC a les eleccions parlamentàries, que encapçalarà Laia Cañigueral.

Jordi Orobitg ha estat escollit per la militància de la Selva, juntament amb Amadeu Breva i Eva Viñolas. Va néixer el 1966, és llicenciat en dret, advocat, gestor administratiu i agent de la propietat immobiliària. Ha estat regidor-portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Lloret de Mar, vicepresident del Consell Comarcal de la Selva i diputat al Parlament de Catalunya en les legislatures XI, XII i XIII-XIV.

Amadeu Breva, nascut a Barcelona el 1981, és en l’actualitat el coordinador dels serveis territorials a Girona de la Direcció General de Joventut. Des del 2006 ha estat treballant en el sector de la joventut, essent tècnic en diverses administracions locals i comarcals i impulsant polítiques públiques en aquest àmbit. L’any 2017 va entrar a formar part del govern municipal de la Cellera de Ter i la legislatura 2019-2023 va ser el regidor d’esports i participació del mateix Ajuntament.

Eva Viñolas va néixer la Cellera de Ter el 1968. Des del 2017 és l’alcaldessa de Susqueda. Durant el mandat 2019-2023 va ser diputada a la Diputació de Girona, encarregada d’engegar l’àrea de micropobles. També és vicepresidenta primera del Consell Comarcal de la Selva i tercera del Consorci del Ter. És membre de la junta de l’Associació de Micropobles de Catalunya i membre del Consell Català de Municipis Rurals. Professionalment, és mestra d’Educació Infantil, Primària i d’Educació Física, i combina la seva tasca política amb la de directora de l’escola Pompeu Fabra d’Anglès, on fa 20 anys que treballa.

Els militants d’ERC també van escollir ahir l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, com al seu representant a la comarca del Gironès. L'acompanyaran Maite Tixis, Marc Puigtió i Cristina Ribas.

Jordi Viñas, que va néixer a Salt el 1973, és alcalde de Salt des del 2015. És llicenciat en Psicologia i té un màster en audició i llenguatge. Combina la seva tasca política amb la de logopeda a l’ICS a Girona. 

Maite Tixis és des del 2022 l’alcaldessa de Vilablareix. En la present legislatura també és diputada d’Acció Social i Igualtat a la Diputació de Girona. Diplomada en treball social i mediació familiar, ha dedicat la seva vida professional a treballar a entitats com la Fundació Ramon Noguera, Càritas i la Sopa. 

Marc Puigtió és l’alcalde de Sant Julià de Ramis i Medinyà des del 2015. També és vicepresident del Consell Comarcal del Gironès i president del Consorci de Benestar Gironès-Salt. La seva trajectòria professional ha estat vinculada al món de l'esport, concretament a l’atletisme, i és enginyer d'edificació. 

Cristina Ribas és regidora a l'Ajuntament de Sant Gregori. És llicenciada en dret per la UdG i col.legiada a l'I.lustre Col.legi de l'Advocacia de Girona. Professionalment treballa com a advocada i és una ferma activista per la defensa dels drets de les dones.

Jaume Butinyà i Elisa Teixidor han estat els escollits per la militància de la Federació Comarcal d’ERC del Pla de l’Estany per ser els seus  representants de la comarca. 

 Butinyà, nascut a Banyoles el 1970, ha estat diputat al Parlament de Catalunya per ERC en aquesta darrera legislatura. És llicenciat en geografia (UdG) i bomber des de l’any 1995, acutalment en excedència). També és regidor i cap de l’oposició de l’Ajuntament de Banyoles del grup municipal ERC-Som Banyoles. 

Elisa Teixidor, nascuda a Porqueres el 1971, és assessora d’Imatge i administrativa en un centre de psicologia a Banyoles. Té estudis de moda i confecció, així com d’administratiu. Molt vinculada a la política municipal amb la candidatura d'Independents de Porqueres, va ser regidora i primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Porqueres durant tres legislatures (2011-2023).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona