Política

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

Abandona la denominació d’En Comú Podem després del trencament amb la formació que lidera Conchi Abellán, que no es presenta a les eleccions

Referma el compromís amb el partit de Yolanda Díaz

Després del trencament amb Podem, la candidatura encapçalada per Jéssica Albiach per al 12-M canviarà de marca i es dirà Comuns Sumar. Així ho ha avançat El Periódico i ho ha confirmat després la formació a través d’un comunicat. D’aquesta manera, els comuns abandonen la denominació que havien fet servir en els últims comicis, En Comú Podem, una decisió que arriba després de l’acord bilateral amb Sumar amb l’objectiu de “refermar” el seu compromís amb el partit que lidera Yolanda Díaz.

Podem Catalunya va decidir no formar part d’aquest procés i, de fet, la direcció del partit que lidera Conchi Abellán també ha renunciat a presentar-se a les eleccions, una decisió que ha sotmès a la consulta de la militància, que ha avalat la decisió en una consulta interna.

La direcció de Podem Catalunya ha argumentat la decisió de no presentar-se per “no col·laborar en la fragmentació de l’esquerra” i perquè hi ha hagut “poc temps” per “reforçar i estructurar” el partit. Per això, ha preferit destinar “tots els recursos i les forces” a les eleccions europees, que se celebraran al juny.

Albiach va valorar dijous la renúncia de Podem com un “gest de generositat” i un “acte de responsabilitat” que els permetrà “aglutinar tot el vot”.

En la consulta interna de Podem Catalunya han participat 1.978 persones i la proposta de la direcció de no presentar-se a les eleccions ha obtingut el 70,68% dels vots (1.398 vots). Un 25,45% han votat ’no’ (503 vots) i hi ha hagut 77 vots blanc (3,89%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona