Política

turquia

Patacada del partit d’Erdogan a les municipals

L’opositor CHP governarà en les ciutats més importants del país, entre elles Istanbul i Ankara

El Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP) del president truc, Recep Tayyip Erdogan, hauria patit una bona patacada en les eleccions municipals celebrades aquest diumenge al país. El principal partit de l’oposició, el socialdemòcrata Partit Republicà del Poble (CHP) lidera el recompte de vots en les ciutats més importants del país i també en el percentatge global.

Amb el 58% de les paperetes escrutades, el CHP manté un avantatge de 250.000 vots en tot el país, un important tomb respecte de les eleccions locals de 2019, quan els socialdemòcrates van quedar catorze punts per sota de l’islamista AKP d’Erdogan.

A més de mantenir Istanbul i Ankara, conquerides el 2019, així com els seus feus habituals de la costa occidental i mediterrània, els socialdemòcrates també han guanyat en places fortes de l’AKP, com Bursa, la quarta ciutat del país, informa l’agència Efe. Si els resultats provisionals es confirmen, l’AKP patiria un revés important, ja que lidera el recompte només en 25 províncies, quan fins ara governava en 38, mentre que el CHP passaria de 23 a 35.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia