Política

guerra a gaza

Netanyahu cedeix i promet obrir noves vies per a l’entrada d’ajuda humanitària

Israel autoritza el subministrament d’assistència a través del port israelià d’Ashdod i del pas d’Erez, al nord de la Franja

La decisió arriba després de la dura trucada de Biden

La dura trucada telefònica del president dels Estats Units, Joe Biden, al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, condicionant el suport nord-americà a la protecció dels civils de la Franja sembla que hauria tingut els seus efectes. I és que hores després de la trucada el gabinet de guerra va autoritzar “l’augment d’assistència” i aquest divendres al matí a través d’un comunicat de l’oficina del primer ministre, Israel ha informat que obrirà el pas fronterer d’Erez, a l’extrem nord de l’enclavament palestí, i dedicarà temporalment el port d’Ashdod, per a l’entrada d’ajuda humanitària.

A més, incrementarà la quantitat de subministraments que poden creuar pel pas de Kerem Shalom, al sud de la Franja, des de Jordània.

De moment, és només un anunci, perquè en el comunicat de l’oficina del primer ministre no es dona cap data. No s’indica quan començaran a funcionar els corredors per proporcionar ajuda als gazians. Caldrà, doncs, esperar a veure si realment la trucada de Biden ha fet efecte o l’anunci d’Israel és simplement una mesura per parar el cop.

Des de l’esclat de la guerra el 7 d’octubre passat, l’assistència humanitària entra en compte gotes a l’enclavament palestí i gairebé no arriba a la part nord, arrasada pels combats i amenaçada de fam imminent, segons l’ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia