Política

Política

L’Audiencia Nacional dona la raó a García-Castellón i confirma que dos policies exerceixin d’acusació particular en el cas Tsunami

Dona la raó al jutge instructor Manuel García-Castellón, desestimant els recursos presentats per dos dels investigats

Els agents han demanat mantenir l’acusació de terrorisme per als encausats

La sala penal de l’Audiencia Nacional ha confirmat la personació com a acusació particular en la causa de Tsunami Democràtic de dos agents de la Policia Nacional que van resultar ferits en les manifestacions post sentència de l’1-O a la plaça Urquinaona, el 18 d’octubre de 2019.

Així, els magistrats desestimen els recursos presentats per dos dels investigats en la causa, Marta Molina i Oriol Soler, contra la resolució del jutge instructor Manuel García-Castellón en la qual va acceptar la personació dels dos policies com a acusació particular. La sala considera “evident” que els disturbis del 2019 van formar part del procés que s’investiga i que per tant els dos agents es poden personar com a acusació particular.

Aquests dos agents, a més, van demanar fa uns mesos a l’Audiencia Nacional que es mantingués l’acusació de terrorisme per als encausats per Tsunami, entre els quals hi ha Carles Puigdemont i Marta Rovira. D’aquesta manera es van sumar a les peticions de les acusacions exercides per VOX l’associació Dignitat i Justícia, en la mateixa línia que García-Castellón, en el seu intent per vincular Tsunami amb terrorisme i evitar que Puigdemont, Rovira i la resta d’encausats quedin coberts per la llei d’amnistia, que ara es troba encara en tramitació al Senat, tot i que s’espera que pugui entrar en vigor a finals de maig.

El recurs presentat per dos dels investigats, així com la fiscalia, argumentaven que els fets pels que van resultar lesionats els policies “no són objecte d’investigació en aquest procediment”, perquè no es pot atribuir al Tsunami Democràtic ni la convocatòria de la vaga general del 18 d’octubre del 2019 ni els incidents que es van produir.

En aquest sentit, recordaven que el Tsunami no va convocar la vaga i només va publicar a Twitter un únic missatge de suport a la convocatòria.

La Sala, però, utilitza les seves pròpies resolucions, segons informa l’ACN, per donar per demostrat que el Tsunami va anunciar a les seves xarxes socials la convocatòria d’una vaga general, i que “sota la cobertura d’aquesta vaga es van produir alternacions greus de la pau social i de l’ordre públic”. Amb aquest argument, considera “evident” que els fets de Plaça Urquinaona on van resultar ferits els agents “formen part de l’objecte d’aquest procés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona