Política

guerra a europa

Zelenski avisa que Ucraïna es pot quedar sense míssils de defensa aèria

El president ucraïnès reclama al Parlament que no retardi més l’aprovació de llei de mobilització perquè està sent un “gran error”

La guerra a Ucraïna compleix aquest diumenge 774 dies des de l’inici de la invasió russa a gran escala del país. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha advertit de l’escassetat de míssils per protegir el territori dels atacs de Moscou. El mandatari ha avisat que Ucraïna podria quedar-se sense míssils de defensa aèria si Rússia no cessa en els seus continuats bombardejos sobre el territori ucraïnès i els seus aliats occidentals no incrementen els subministraments.

“Si continuen atacant cada dia com ho han fet durant aquest últim mes, podríem quedar-nos sense míssils, i els nostres socis ho saben”, ha alertat Zelenski, que fa setmanes que demana als seus aliats que li subministrin més ajuda. També ha dit que Kíiv encara disposa de reserves suficients per a fer front a la situació de moment, però que ja estava havent de prendre decisions difícils sobre què protegir, informa l’agència Tass.

D’altra banda, el president ucraïnès, va instar dissabte al Parlament d’Ucraïna, la Rada, a deixar de banda el “populisme” i a aprovar la nova llei de mobilització després de quatre mesos de debat, corregint un “gran error” que ha jugat a favor de la “propaganda russa”.

“No poden continuar polint la llei i han de veure-la de manera realista. És necessària una llei que funcioni”, va declarar el mandatari en el seu primer missatge públic dirigit al Parlament amb relació a la llei, l’objectiu de la qual és redefinir les exempcions del servei militar i fer més eficient el procés de mobilització en un moment en el qual escasseja el nombre de nous reclutes”.

Pel que fa al camp de batalla, les autoritats ucraïneses han informat de la mort de tres civils en un atac rus amb míssils aquest diumenge contra la localitat ucraïnesa de Huliaipole, a la província de Zaporíjia, al sud d’Ucraïna. “Dos homes i una dona han mort sota la runa de la seva pròpia casa, contra la qual va impactar un projectil rus”, explica el governador de Zaporíjia, Ivan Fedorov, en un missatge en el seu canal de Telegram i recollit per l’agència Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona