Política

Política

Sánchez admet que l’execució d’inversió a Catalunya, del 43%, és “insuficient”

Rufián recorda que el 12-M gravita sobre Catalunya i no sobre la “sèrie de Netflix” de Puigdemont

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha admès que el nivell d’execució de la inversió de l’Estat a Catalunya dels pressupostos generals de l’Estat és “insuficient”, ha de “millorar” i només se situa en el 43% del previst el 2022. Amb tot, també ha volgut recordar que la mateixa Generalitat “sempre ha tingut problemes” per executar els seus pressupostos. “No és que tinguem res contra Catalunya i els catalans”, ha remarcat, sinó que “totes les administracions hem estat víctimes dels colls d’ampolla, de l’alça dels preus de les matèries primeres i de tot el que ha fet alentir l’execució d’inversions importants a Catalunya”. Segons dades facilitades per Sánchez, el greu d’execució del govern català va ser del 51% el 2018; del 66% el 2019; del 68% del 2020; del 64% el 2021, i del 50,5% el 2022.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a una intervenció de la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, que li ha retret que només prometi diners a Catalunya quan hi ha eleccions al Parlament. Precisament sobre el 12-M, Sánchez ha aprofitar la seva intervenció per fer una defensa aferrissada de l’estratègia del PSC a Catalunya: Unir és servir” i aquesta “és la proposta de Salvador Illa i el que necessita Catalunya per als pròxims quatre anys”. De fet, ha apuntat diversos “problemes greus” que pateix, segons ell, Catalunya, com l’informe PISA en educació i el desplegament de les renovables, a més de criticar que no s’hagin construït dessaladores els últims anys per fer front a la sequera.

Rufían contra Puigdemont

D’altra banda, durant la intervenció d’ERC, el seu portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, ha aprofitat la seva rèplica a Sánchez per carregar contra Junts i el seu candidat a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont. Rufián ha advertit que el 12-M gravita sobre el país i la manera com es governa, i “no sobre el que li passarà a una persona” perquè per això que algú es posi una sèrie de Netflix o un culebró d’Antena3”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES