Política

Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec per les crítiques

La presidenta de la Comissió Europea va ser acusada de favoritisme pel nomenament de Markus Pieper com a enviat especial per a les pimes

La decisió és un revés per a la cap del govern comunitari que fa campanya per a la reelecció després de les europees de juny

L’eurodiputat alemany Markus Pieper havia de convertir-se aquest dimarts en l’enviat especial de la Unió Europea per a les petites i mitjanes empreses (Pimes), però no serà així. La Comissió Europea haurà d’esperar passades eleccions europees del pròxim mes de juny per tenir un “comissari” per a les pimes després de la renúncia de Pieper a ocupar el càrrec per les crítiques generalitzades a la seva elecció. L’eurodiputat conservador va anunciar la renúncia en declaracions al diari alemany Handelsblatt dilluns a última hora del vespre.

La contractació de Pieper per part de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, a final del gener passat, va generar una allau d’acusacions d’amiguisme perquè l’eurodiputat pertany al mateix partit que la cap de l’executiu comunitari, la Unió Cristianodemòcrata (CDU). La seva elecció va motivar una carta pública de quatre comissaris europeus –Josep Borrell, cap de la diplomàcia; Paolo Gentiloni, Economia; Nicolas Schmit, Ocupació, i Thierry Breton, Mercat Intern– a Von der Leyen demanant-li una reunió urgent per debatre l’impacte negatiu del nomenament.

Però, la gota que hauria fet vessar el got hauria estat la moció aprovada dijous passat per àmplia majoria pel Parlament Europeu instant la Comissió Europea a anul·lar el nomenament de Pieper com a enviat especial per a les pimes i a iniciar un nou procés de selecció veritablement transparent”.

La renúncia de Pieper suposa un revés per a Von der Leyen, immersa en la campanya per a la seva reelecció com a presidenta de la Comissió Europea després de les eleccions europees del 6 al 9 de juny.

És la segona vegada en menys d’un any que Brussel·les reverteix un nomenament d’alt nivell. El juliol passat, l’economista nord-americana Fiona Scott Morton va anunciar que no acceptaria un càrrec a la Comissió Europea després de les objeccions del president francès, Emmanuel Macron, que defensava que el càrrec havia de ser per un candidat de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona