Política

Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel decidirà per ell mateix com respon a l’atac iranià

El primer ministre reivindica el dret a l’autodefensa d’Israel davant els ministres d’Exteriors del Regne Unit i Alemanya

David Cameron i Annalena Baerbock demanen “moderació” en la rèplica per no “agreujar la situació”

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, defuig les crides de la comunitat internacional a la contenció en la rèplica a l’atac aeri iranià del passat dissabte a la nit.

Aquest dimecres, a l’inici de la reunió setmanal del seu govern, Netanyahu ha insistit en el dret d’Israel decidir com exerceix el seu dret a l’autodefensa. El mandatari ha fet aquestes declaracions a propòsit de les converses mantingudes amb el ministre d’Exteriors del Regne Unit, David Cameron, i la seva homòloga alemanya, Annalena Baerbock.

Netanyahu ha agraït als països aliats “el seu suport en la defensa d’Israel”, tant “en paraules com en fets”, com els “suggeriments i consells” que ha rebut davant l’agressió iraniana. No obstant això, ha volgut “aclarir” que “les nostres decisions les prendrem nosaltres mateixos”. “L’Estat d’Israel farà tot el que sigui necessari per defensar-se”, ha sentenciat, segons el comunicat difós pel seu gabinet.

En declaracions posteriors a la seva trobada amb Netanyahu, Cameron ha explicat que ha viatjat a Jerusalem per “demostrar la nostra solidaritat” després de l’“horror” de l’atac de l’Iran, que va llançar més de 300 avions no tripulats i míssils contra Israel, que ja ha deixat clar que prendrà represàlies.

En aquest sentit, Cameron ha instat a actuar amb contenció i “intel·ligència” per evitar una escalada regional del conflicte”. “Esperem que tot el que faci Israel sigui tan limitat, dirigit i intel·ligent com sigui possible”. El cap de la diplomàcia britànica ha remarcat que “una escalada una interessa a ningú” i així ho ha dit “a tothom amb qui he estat parlant aquí a Israel”. Abans de la trobada amb Netanyahu, Cameron ha mantingut converses amb el president israelià, Isaac Herzog, i el ministre d’Afers Exteriors, Israel Katz.

També s’ha reunit amb els tres dirigents israelians la ministra d’Exteriors d’Alemanya, Annalena Baerbock, que ha apel·lat a actuar “amb moderació intel·ligent” davant l“atac sense precedents” de l’Iran a Israel. “ La regió no es pot precipitar cap a una situació completament incerta de sortida. Tothom ha d’actuar amb calma”, ha demanat.

Baerbock ha assegurat que actuar amb “una moderació intel·ligent” és una mostra de “fortalesa”. “Una fortalesa que Israel ja va demostrar amb la seva victòria defensiva del cap de setmana”, ha afegit, en al·lusió a l’èxit dels sistemes de defensa israelians i aliats.

La ministra alemanya ha plantejat la possibilitat d’ampliar les sancions contra el règim dels aiatol·làs, una mesura que es debatrà a la reunió dels ministres d’Exteriors del G7 que començarà dijous a Capri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona
la crònica

Suport a Sánchez, en família