Política

POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a comarques gironines

La CUP vol avançar decididament en una transició energètica distribuïda, democràtica i de proximitat. Per poder fer aquest desplegament de les energies renovables, el candidat, Dani Cornellà, ha aclarit que primer de tot cal acordar el Plater (Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables) a cada comarca, aconseguint fer participar els diferents sectors (administració pública, entitats, població i sectors econòmics).

La CUP no comparteix els macroporjectes que s’estan aprovant o tenen l’aval del govern català o de Madrid sense que abans estigui feta la planificació i es garanteixi una transició en línia a la llei catalana del canvi climàtic, primer cal omplir les teulades, els polígons, les infraestructures com l’AP7 o moltes d’altres, els espais degradats i tots els edificis públics, i no pas fomentar macroprojectes que la majoria són d’empreses de fora que només busquen el benefici sense respectar el territori ni els ecosistemes.

Dani Cornellà ha remarcat la deixadesa dels governs de Junts i ERC d’aquestes darreres legislatures, on no s’ha fet la feina mínima per garantir un desplegament de les renovables seguint els criteris que marca la llei del canvi climàtic aprovada el 2017 al Parlament de Catalunya. El candidat ha posat en valor també la feina feta en molts municipis del país per tirar endavant comunitats energètiques, projectes d’autoconsum municipal o posar facilitats als veïns per instal·lar energies renovables.

David Planas, alcalde de Celrà, ha destacat la feina feta al municipi des del 2011 fins a l’actualitat, invertint molt pressupost en l’eficiència energètica dels edificis públics, la substitució de l’enllumenat públic per reduir el consum, la instal·lació de calderes de biomassa en diferents equipaments o d’instal·lacions fotovoltaiques al Centre Cultural la Fàbrica, les piscines municipals, el teatre l’Ateneu, l’escola l’Aulet o la potabilitzadora d’aigua.

En l’actualitat, l’alcalde ha explicat “estem ja instal·lant a sobre el Casal d’avis la primera comunitat energètica del municipi, de la qual se’n podran beneficiar diferents famílies de Celrà. Tot i les dificultats que ens ha posat Endesa, ben aviat entrarà en funcionament alhora que ja treballem per una segona comunitat energètica”.

Dani Cornellà ha assegurat que cal un pressupost de la Generalitat més ambiciós per ajudar les administracions locals, la ciutadania i la petita mitjana empresa. També ha criticat durament que molts ciutadans del país han trigat cap a dos anys en cobrar les subvencions per les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, un fet lamentable que no es pot repetir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires