Política

política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords que a la CUP

La candidata dels anticapitalistes insta ERC, Junts i comuns a “reobrir” el debat del català a l’escola

Estrada no busca el suport del PSC en la qüestió perquè els socialistes “han assumit el posicionament de Ciutadans en aquesta qüestió”

La candidata de la CUP, Laia Estrada, ha retret a ERC i Junts que, malgrat que es tirin els plats pel cap sobre la unitat de l’independentisme, hagin mirat més al PSC que no pas a una formació com la CUP. “No només necessitem mantenir la majoria independentista sinó fer-la servir per fer avançar el país. Si el que fem és pactar-ho tot amb el PSC, no ens serveix”, ha alertat en declaracions als periodistes amb motiu de la diada de Sant Jordi. D’altra banda ha emplaçat ERC, Junts i comuns a “reobrir” en la pròxima legislatura el debat del català a l’escola per garantir la “vehicularitat única”. No ha fet la crida al PSC perquè, segons Estrada, ha acabat assumint els postulats de Ciutadans sobre aquesta qüestió.

Estrada ha lamentat que aquesta passada legislatura ERC, Junts, comuns i PSC hagin aprovat una llei que, segons la CUP, “introdueix la vehicularitat del castellà a l’escola”. Un acord que la candidata dels anticapitalistes qualifica d’”atac directe contra la immersió lingüística” i “d’error” per “cedir a la pressió” d’un tribunal espanyolista. Així mateix, ha retret a la resta de partits que ho fessin d’esquena a la comunitat educativa.

Per aquest motiu, la CUP defensa que després del 12-M es “reobri” el debat del català a l’escola i hi puguin participar tant entitats com la comunitat educativa. “Seria una irresponsabilitat que forces sobiranistes no es posessin les piles”, ha afegit, tot i que no ha volgut parlar de “línies vermelles” per a futurs pactes postelectorals.

Després de la compareixença del candidat del PSC, Salvador Illa, al Congrés per la seva gestió al capdavant del Ministeri de Sanitat en la compra de mascaretes, Estrada ha dit que és un moment “molt inicial” per dirimir què va passar. Però ha assenyalat que PSC i PSOE “no estan lliures de l’ombra de la corrupció” i ha citat el cas Inipro i el cas Innova. “El que hem vist és que en cap cas poden donar lliçons en matèria de corrupció”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme ha estat el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona