Política

guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera amb el Líban

Es tracta de l’atac fet a major distància de la frontera entre el Líban i Israel en més de mig any de foc creuat

El grup xiïta libanès Hezbol·là ha anunciat aquest dimarts que ha atacat amb diversos drons una caserna de l’Exèrcit israelià situat prop de 15 quilòmetres de la frontera entre tots dos països, en una de les seves accions a major distància en més de mig any de foc creuat.

Per a l’acció, la formació ha fet servir avions no tripulats de “distracció” i d’atac que es van dirigir a la “caserna general de la Brigada Golani i de la Unitat Egoz 621 en el camp Shraga, al nord de la ciutat ocupada d’Acre”, ha explicat el moviment xiïta en un comunicat.

Segons la nota, els drons van aconseguir el seu objectiu “de manera precisa”, si bé les forces israelianes han assegurat que les defenses antiaèries del país van interceptar “amb èxit” tres “objectius aeris sospitosos” sobre les seves costes septentrionals, pròximes a la divisòria amb el Líban.

L’Exèrcit israelià va anunciar inicialment un abatiment en l’àrea de Nahariya, al nord de la caserna atacada, i poc després va informar d’altres dos en el seu espai marítim nord, sense oferir detalls sobre la ubicació exacta.

Les instal·lacions militars de Shraga se situen a uns 15 quilòmetres de la frontera de facto amb el Líban, la qual cosa converteix a aquest atac en un dels més allunyats de la divisòria per part de Hezbol·là des que comencessin els enfrontaments entre les parts el passat 8 d’octubre.

Per part seva, caces i drons israelians ja van bombardejar en els últims mesos diversos punts del territori libanès molt més distants de la frontera, entre ells una sèrie d’àrees a la Vall de la Bekaa (est), un punt pròxim a la ciutat de Sidó (sud) i fins i tot els suburbis sud de Beirut.

Aquest dilluns, l’Agència Nacional de Notícies del Líban (ANN) va informar d’un atac israelià contra la regió meridional de Jezzine, a una trentena de quilòmetres de les àrees frontereres on se solen concentrar els xocs.

Aquests enfrontaments es desenvolupen en el marc de la guerra de Gaza i són els més greus entre Hezbol·là i Israel des del conflicte que van lliurar en 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
unió europea

La ministra d’Exteriors alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona