Política

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

En un escrit, González Amador “accepta íntegrament” la comissió de dos delictes contra la hisenda pública

En la proposta de la seva defensa s’omet tota al·lusió a la falsedat documental per la qual també l’acusa la Fiscalia

Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va proposar a la Fiscalia assumir vuit mesos de presó i pagar uns 525.000 euros per dos delictes fiscals per a evitar anar a judici.

El document, el contingut del qual ha estat avançat per la Cadena Ser i al qual ha tingut accés Efe, està signat per l’advocat Carlos Neira, i en ell es detalla la pena i la multa que Alberto González estaria disposat a acceptar per a evitar entrar a la presó.

El 2 de febrer, Neira va enviar a la Fiscalia un document de vuit pàgines en el qual la parella de Díaz Ayuso “accepta íntegrament” la comissió de dos delictes relatius als exercicis fiscals de 2020 i 2021.

En concret, el seu acord de conformitat implicava acceptar vuit mesos de presó –amb el que evitaria la presó en ser menor de dos anys i no tenir antecedents– i abonar la quota defraudada, que ronda els 350.000 euros, més els interessos de demora i una sanció del 40% d’aquesta quantitat a Hisenda, la qual cosa sumaria uns 525.000 euros.

“Alberto González Amador accepta íntegrament els fets continguts en la Liquidació Vinculada a Delicte que adjuntem a aquesta proposta, així com l’existència de dos delictes contra la Hisenda Pública per l’Impost de societats, 2020 i 2021, i la seva autoria com a administrador únic i soci de la societat Maxwell”, resa l’escrit, que, per contra, omet tota al·lusió al delicte de falsedat documental del qual també l’acusa la Fiscalia.

Així mateix, proposa no poder acceptar ni obtenir subvencions o ajudes públiques ni tampoc el dret a gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant 9 mesos.

Això sí, la defensa deixa clar que “aquesta proposta de conformitat penal està condicionada a la suspensió de la pena de presó que se li inclogui en la conformitat penal definitivament aconseguida”.

Fonts fiscals han informat a Efe que aquest document s’ha facilitat als fiscals de Sala que aquest dimecres es reuneixen en Junta per a debatre si secunden o rebutgen que s’obri una investigació penal per un delicte de revelació de secrets derivat de la filtració de dades del nuvi de la presidenta madrilenya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme ha estat el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona