Política

BESALÚ

Junts es compromet a posar al dia i climatitzar els centres educatius

Salvador Vergés, cap de llista de Junts a Girona, s’ha compromès a posar al dia i climatitzar els edificis dels centres educatius de les comarques de Girona. El candidat ho ha assegurat aquest matí en la visita a l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú, que porta més d’una dècada en barracons esperant un edifici definitiu. Acompanyat de Lluís Guinó, alcalde del municipi, i dels regidors Joan Serra i Joan Puigdevall, Vergés ha destacat la necessitat de “climatitzar i posar al dia” els equipaments educatius davant els nous escenaris climàtics.

“Assumim el compromís de posar fil a l’agulla per tal de desencallar i redactar aquest projecte durant l’any 2024. Són massa anys de retard, un retard lamentable i inexplicable i que treballarem per poder revertir de manera immediata”, ha explicat el candidat, que ha aprofitat per posar en valor el model d’instituts escola com el de Besalú. “Una tipologia de centres que faciliten la cohesió territorial, i el vincle dels alumnes i les famílies amb els municipis petits. Pensat principalment per garantir i facilitar la igualtat en l’ensenyament de qualitat, es visqui on es visqui”, ha subratllat Vergés.

El programa de Junts contempla que en l’àmbit educatiu es planifiquin les construccions, com a mínim, a deu anys vista, “per garantir que sigui quin sigui el color del govern, s’hi doni prioritat tenint en compte les necessitats de la població en cada cas concret”. “Cal que hi hagi aquest compromís amb les construccions, les ampliacions, les reformes i la climatització dels centres educatius. I que des del departament s’impulsi amb urgència la compra de material necessari per dur-ho a terme”, ha afegit el candidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA