Política

política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

Pedro Sánchez segueix amb atenció cada reflexió que fa Carles Puigdemont des de la nit del 12 de maig, però allà on el líder de Junts veu paral·lelismes amb el PSOE després de les eleccions del 23 de juliol pel fet de quedar segon i aspirar a governar, aquest només hi veu un fracàs equiparable al d’Alberto Núñez Feijóo (PP). “Feijóo volia guanyar les eleccions i sumar una majoria parlamentària amb Santiago Abascal per formar coalició amb Vox. I Feijóo va obtenir el primer lloc però no va obtenir majoria parlamentària per poder formar govern i no ho va assolir a pesar d’intentar la investidura. I Puigdemont es troba en una situació molt semblant: ell volia guanyar les eleccions i sumar una majoria independentista al Parlament, i no ha aconseguit ni una cosa ni l’altra. Li costarà més o menys temps, però al final la realitat és la realitat i és que no li donen els números per ser president de la Generalitat.”, El president espanyol, a La Sexta, hi va afegir: “Pot fer com Feijóo i considerar-se, com fa ell encara, el president legítim d’Espanya i dir allò que no és president perquè no vol”, es va permetre ironitzar.

Després de “descartar completament” que Puigdemont pugui ser investit tot i que Junts avivi la flama d’una hipotètica investidura, opció que depèn tant sí com no de l’abstenció del PSC de Salvador Illa, guanyador de les eleccions, Sánchez albira un tripartit del PSC, ERC i Comuns, sense detallar si l’aliança és amb una coalició o amb un govern en solitari i suport extern, encara que això posi en risc el decisiu vot de Míriam Nogueras (Junts) al Congrés. “Hi ha una opció progressista majoritària des del punt de vista parlamentari, de 68 escons.”

Per Sánchez, el dia a dia al Parlament i al Congrés “són plans diferents”. Per ell, però, és “força irònic veure el PP enyorant el procés”: “A Catalunya diuen que és mort i a Madrid diuen que és més viu que mai.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia