Política

política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

Elabora un atestat de la concentració del passat 7 de maig davant la Prefectura

La policia espanyola ha passat a la càrrega contra la Comissió de la Dignitiat després de tres anys de concentracions davant la seu de la Prefectura a la Via Laeitana 43 per demanar la conversió de l’edifici en un espai d’interpretació de la tortura. L’excusa és l’última convocatòria, la del passat dimarts dia 7, que ha motivat un atestat policial que s’ha lliurat a Fiscalia i Junta electoral.

La policia ha presentat la denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC, que a la vegada n’ha donat part a la Fiscalia i a la Junta electoral.

Aquell dia unes tres-centes persones van fer costat a la convocatòria de la Comissió de la Dignitat de protesta contra la decisió de la Junta electoral de prohibir l’acte que hi havia previst aquell dia on havien d’intervenir dues víctimes de la policia, els anys 70, i explicar el seu as per la Prefectura.

Els motius de la Junta electoral van ser que la convocatòria era un acte partidista enmig de la campanya electoral i, per aquest motiu, es va suspendre. Contra la prohibició es va convocar una nova concentració, amb èxit de convocatòria que va motivar l’atestat policial.

El document policial recull que la convocatòria del dia 7 va suposar un “desafiament clar” a la Junta electoral i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El document emet aquest judici de valor i altres que poden incórrer en una vulneració de la neutralitat que ha de regir el funcionament dels cossos policials.

La denúncia policial adjunta fotografies i es redueix la participació aquell dia en 80 persones. S’hi diu que l’acte del dia 7 “va mantenir en tot moment una retòrica idèntica” a les concentracions que es fan dos dimarts al mes per demanar el tancament de la Prefectura.

Per a dimarts vinent, laComissió de la Dignitat té convocada una nova jornada de mobilització davant Via Laietana 43 on s’hi escoltaran els testimonis de Salvador Martínez i José Orive .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia