Política

CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica la llei sobre agents estrangers

Denuncia que s’inspira en la normativa repressora del Kremlin i que obstaculitza el procés d’integració georgià a la Unió Europea

La presidenta de Geòrgia, Salomé Zurabixvili, ha vetat aquest dissabte la controvertida llei sobre agents estrangers aprovada pel Parlament, al·legant que dificulta el procés d’integració europea del país caucàsic i n’ha exigit la derogació immediata, informa Efe.

“Pel seu contingut i esperit, és una llei russa i contradiu la nostra Constitució i tots els estàndards europeus. Obstaculitza el nostre camí cap a Europa”, va explicar en una intervenció televisada.

Zurabixvili ha anunciat que el vet serà enviat al Parlament aquest mateix dissabte. La cambra havia donat llum verd aquesta setmana a la llei, que els seus detractors comparen amb la normativa que utilitza el Kremlin per perseguir i silenciar la dissidència. “La llei no pot ser objecte de cap canvi o millora. Ha de ser derogada”, hi va afegir la presidenta.

Ara els diputats hauran de debatre i votar el vet presidencial. El governant Somni Georgià, autor de la polèmica llei, té la majoria per rebutjar-lo i tornar el text a la cap de l’estat perquè EL promulgui. Si Zurabixvili s’hi nega, el document pot ser firmat pel president del Parlament i entrar en vigor.

La coneguda com a Llei sobre la transparència de la influència estrangera ha provocat, en les darreres setmanes, protestes multitudinàries a la capital georgiana, Tbilisi, ja que l’oposició creu que aplana el camí a la persecució de les formacions polítiques i ONG crítiques amb el poder.

La Unió Europea i els EUA també s’oposen a aquesta llei, mentre Rússia denuncia la ingerència occidental en els afers interns georgians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.