Política

girona

Un pacte a tres dona l’alcaldia a Guanyem

El tercer cop que era cap de llista del PSC a Girona, Sílvia Paneque va guanyar. Els socialistes (8.644) van rebre 656 vots més que Guanyem (7.988) –tots dos amb 8 regidors–, però no van accedir a l’alcaldia. Un pacte entre Guanyem i Junts, durs contrincants en el passat, i ERC van fer que Lluc Salellas fos l’alcalde, rellevés Marta Madrenas i encapçali un tripartit independentista, tot i el retrocés dels dos anteriors socis –Junts va passar de 9 a 6 regidors i ERC, de 4 a 3.

Amb 17 regidors de 27, en el ple les discussions no han estat per discrepàncies entre socis, sinó que la polèmica ha derivat de les sentències que obliguen l’Ajuntament a pagar una puja al personal o les pintades contra el turisme de bicicletes. Hi ha hagut xocs en el pronunciament sobre el conflicte d’Israel i Palestina i l’intent de no prorrogar el lloguer de l’edifici Cartañà com a subseu de l’institut Ermessenda. Gemma Geis (Junts) i Quim Ayats (ERC) van fer rectificar Guanyem, que du Educació, i l’institut manté el Cartañà i Can Prunell.

La diferència ideològica en qüestions com ara l’habitatge o el model turístic no és insalvable. De moment, Guanyem (5 regidors amb dedicació exclusiva), Junts (1) i ERC (2) treballen plegats. ERC ha parlat de falta de lideratge i demana ser més proactius. L’única baixa ha estat la del número 2 del PSC, Pere Parramon, nou subdelegat del govern espanyol a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia