Política

guerra a gaza

Camions amb ajuda humanitària comencen a entrar a Gaza pel pas de Kerem Shalom

Des de l’inici de l’assalt a Rafah, a principi de maig, els accessos fronterers es trobaven tots tancats

Uns dos-cents camions carregats amb ajuda humanitària han començat aquest diumenge al matí a entrar a la Franja de Gaza pel pas fronterer de Kerem Shalom, al sud de l’enclavament palestí, segons informa l’agència Efe que cita fonts de seguretat egípcies i de la Mitja Lluna Roja. Els camions, cadascun d’ells carregat amb vint tones d’aliments, així com quatre cisternes de combustible, han començat a entrar a la matinada des de territori egipci al corredor que condueix a Kerem Shalom, on són inspeccionats per Israel.

L’exèrcit israelià controla tots els accessos a la Franja des de principis de maig, quan va llançar l’assalt sobre la ciutat de Rafah, frontera amb Egipte. D’ençà que va prendre el control d’aquest pas fronterer, l’únic que no controlava, tots els accessos a Gaza estaven tancats i l’entrada d’ajuda per a la població era mínima. Aquesta és doncs la primera vegada que Egipte envia ajuda a Gaza d’ençà que Israel va prendre el control de la banda palestina del pas de Rafah.

Mentrestant, Israel continua amb la seva ofensiva sobre Rafah i altres zones de l’enclavament palestí, ignorant l’ordre d’aturar de manera immediata els atacs contra la ciutat fronterera amb Egipte que li va donar divendres passat el Tribunal Internacional de Justícia (TIJ), el màxim òrgan judicial de l’ONU.

Els combats a Jabalia

D’altra banda, Hamàs ha assegurat aquest diumenge haver capturat diversos soldats israelians a Jabalia, al nord de la Franja, on l’exèrcit d’Israel està duent des de fa dies una dura ofensiva. Abu Obeida, portaveu del braç armat del moviment islamista palestí, les Brigades al-AQassam, ha anunciat aquesta matinada que els seus milicians han capturat diversos soldats israelians en un túnel a Jabalia, alguns d’ells morts. Informació que ha estat desmentida pel portaveu de l’exèrcit israelià, Daniel Hagari, en un comunicat publicat a les xarxes socials i recollit pel diari The Jerusalem Post. “Les Forces de Defensa d’Israel (FDI) aclareixen que no hi ha hagut cap incident en el qual un soldat hagi estat segrestat”, diu la nota del portaveu de l’exèrcit recollida per la premsa local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia