Política

europa

Macron aterra a Alemanya en la primera visita d’Estat d’un president francès en 24 anys

El president francès, Emmanuel Macron, en companyia del seu homòleg alemany, Frank-Walter Steinmeier, ha avisat aquest diumenge sobre la “fascinació per l’autoritarisme” a Europa quan el Vell Continent es prepara per a unes eleccions decisives entre els pròxims dies 6 i 9 de juny.

“Les eleccions europees són importants perquè vivim un moment històric essencial i perquè mai vam tenir tants enemics dins i fora d’Europa”, ha clamat Macron en un debat celebrat sobre la democràcia amb motiu del 75è aniversari de la Llei Fonamental alemanya i els 35 anys de la reunificació.

“Europa pot morir”, ha dit Macron, que ha repetit la frase que va pronunciar l’abril passat en un discurs a la universitat de la Sorbona a París, abans de parlar del perill que suposa per al Vell Continent la “fascinació per l’autoritarisme” i el “nacionalisme” en un moment crític com, segons ell, és l’actual.

“És un moment ambigu que alimenta als nacionalismes i els extrems, ha afirmat Macron davant Steinmeier, en el marc de la primera visita d’Estat que fa un president francès a Alemanya en 24 anys. Inicialment fixada per al juliol passat, la visita va ser ajornada a causa dels aldarulls registrats a l’Estat francès arran de la mort a mans de la policia un jove de 17 anys.

Aquest dilluns, Macron i Steinmeier viatjaran a Dresden, on Macron pronunciarà un discurs, i l’endemà, dimecres, visitaran Münster, a l’oest d’Alemanya. La vista d’estat conclourà amb una reunió entre Macron, el canceller alemany, Olaf Scholz, i ministres de tots dos països als afores de Berlín. Alemanya i l’Estat francès, les dues principals economies de la UE, es consideren des de fa temps el motor de la integració europea, tot i les seves diferències polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia