Política

política

Un processat per l’1-O ja en demana l’amnistia al jutjat 13

Primer moviment judicial d’un investigat per l’1-O després de l’aprovació aquest migdia de la Llei d’Amnistia. L’exresponsable de l’àrea de Tecnologia del departament de Treball i processat per un delicte de malversació pels preparatius de l’1-O, David Palanques, ha estat el primer a demanar a la justícia que arxivi la causa en aplicació de la llei d’amnistia, una vegada que entri en vigor i perquè ja només està pendent de la validació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’advocat David Aineto, que representa David Palanques, ha acudit aquest migdia al jutjat a presentar un escrit en què demana el sobreseïment lliure de la causa, que es va obrir fa set anys, i que es tornin als processats les quantitats que van lliurar com a fiances per fer front a eventuals responsabilitats civils. Aineto sol·licita l’arxiu “en estricte compliment de la llei d’amnistia” que, recorda l’escrit, s’ha aprovat avui al Congrés dels diputats i estableix al seu disposició final que estarà en vigor una vegada que es publiqui alBOE.

La causa que ha rebut la primera petició d’aplicació de l’amnistia es va obrir el 2017 per investigar la planificació del referèndum de l’1-O i va motivar l’entrada i el registre a la conselleria d’Economia, que aleshores dirigia Oriol Junqueras, el 20 de setembre, dies abans del referèndum unilateral. Aquest procés penal, dirigit pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, va nodrir el Tribunal Suprem del gruix de documentació que va resultar clau per condemnar els líders del procés.

Hi estan processats una trentena d’excàrrecs del Govern de Carles Puigdemont, a més de diversos empresaris, pels delictes de malversació, prevaricació, desobediència, revelació de secrets i falsedat documental, de manera que alguns dels investigats s’exposarien a penes de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.