Política

Mas descarta fer cap moció de censura

Crisi a interior

Només hores després que el president José Montilla reptés l’oposició a presentar una moció de censura si no accepta que Joan Saura sigui conseller d’Interior, Artur Mas va descartar-la totalment durant una entrevista a TV3. “Jo no vull ser president a través de giragonses, per pactes als despatxos; si ho sóc, serà pel vot de la gent”, va indicar a la directora de la televisió catalana, Mònica Terribas, en una entrevista.

Mas va tornar a reclamar a Montilla que retiri a Saura les competències d’Interior, qüestionant novament que ICV pugui gestionar aquest departament com el dia abans havia fet el portaveu Oriol Pujol. “La manera que té ICV de dirigir la conselleria i la cultura del no sembrada durant anys i panys, de pancartes, és molt difícil fer-la compatible amb la gestió”, va dir. Segons Mas, fins i tot membres d’ICV qüestionen que el seu partit encapçali Interior, i també ho fan dirigents del PSC i d’ERC.

El president de CiU es va referir també al finançament, i va reconèixer per primer cop que els partits catalans van errar el 9 d’agost, quan el govern del PSOE va incomplir l’acord previst a l’Estatut: “També nosaltres potser ens vam equivocar, vam donar suport al govern català per seguir negociant a Madrid, i havíem d’haver dit: caixa o faixa”.

El dirigent de CiU va negar totalment que pugui repetir l’acció de negociar directament ell el finançament, com va succeir amb l’Estatut, i va justificar aquell pacte perquè a Pasqual Maragall “el seu partit no el deixava actuar de president, no li deixaven ni fer reunions amb els partits. En sóc testimoni”. També va demanar màxima prioritat per a la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona