Política

Mas diu que no faran públics els convenis amb el Palau per evitar represàlies contra els qui ajuden CiU

Assegura que només els facilitaran si ho demana el jutge

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts que no faran públics als mitjans de comunicació els convenis que la Fundació Trias Fargas va fer amb el Palau de la Música per evitar possibles represàlies contra les empreses privades i particulars que ajuden CiU.

"La gent no vol que les seves aportacions als partits siguin publicitades", ha afirmat Mas, que ha remarcat que només facilitaran els documents si ho sol·licita el jutge o el mateix Palau de la Música. En aquest últim cas, Mas ha anunciat que els nous gestors del Palau ja els han requerit els convenis i que els hi enviaran.

En una entrevista a TV3, Mas ha explicat que si ara el Palau de la Música considera que els convenis firmats amb Fèlix Millet fa anys no es van fer bé, hauran de donar explicacions, perquè la Trias Fargas si que va seguir tots els tràmits legals. Amb tot, ha assegurat que donaran les facilitats que calgui per arribar a un acord. "Sabent el que sé ara aquests convenis no s'haurien signat", ha explicat.

Sobre les declaracions fetes pel director de la Fundació Trias Fargas, Agustí Colomines, la setmana passada en què va assegurar que si el seguien pressionant "estiraria de la manta" i començaria a explicar coses sobre l'entitat, Artur Mas ha dit que "es va passar de frenada".

Davant les polèmiques sobre les donacions als partits polítics, el president de CiU ha recordat que la llei es va reformar fa dos anys, moment en què es van suprimir les donacions anònimes. Mas considera que no es pot "restringir" encara més el finançament de les fundacions dels partits polítics.

Mas ha lamentat que des de fa dies només es critica la fundació vinculada a CiU i ha començat a desgranar exemples sobre altres casos relacionats amb les fundacions socialistes, criticant, per exemple, que l'Obra Social de Caixa Catalunya havia finançat la fundació del PSC.

Les consultes populars
D'altra banda i en referència a les consultes populars sobre la independència de Catalunya, Artur Mas ha remarcat que CiU ha deixat carta blanca als grups municipals de cada població per decidir si donen suport o no a la celebració d'aquesta iniciativa. "Hem donat autonomia als grups locals perquè decideixin", ha explicat Mas per justificar la diversitat de postures que s'han donat en diferents municipis d'arreu de Catalunya. L'últim cas és el de Sant Cugat del Vallès, en què aquest dilluns s'ha aprovat una moció de suport a la celebració de les consultes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona