Política

El Baix Llobregat trenca tòpics amb una participació similar a la mitjana i un sí del 90 per cent

Molins de Rei, el segon municipi més poblat que votava, se situa en el 21,1% de participació

Molins de Rei, Begues i Torrelles de Llobregat, els tres municipis del Baix Llobregat on ahir se celebrava la consulta popular sobre la independència, tenien molts números per fracassar. No debades estan situats en una zona amb un alt percentatge d’immigració, tant de l’Estat espanyol com estrangera; és un feu polític del PSC, formació que governa amb majoria absoluta en gran part dels municipis i que s’ha mostrat en contra dels referèndums; i la llengua majoritària dels seus ciutadans és el castellà.

Tot i aquests condicionants, units al fet que la febre de les consultes s’ha difuminat una mica, totes tres poblacions van aguantar bé el tipus amb una participació mitjana del 21,2% –i un 90,2% de sí–, la mateixa que la general a Catalunya, i van trencar així el tòpic que preveia una molt baixa afluència a les urnes en relació a la resta.

Molins de Rei era la segona població més gran de Catalunya on se celebrava la consulta i va obtenir una participació del 21,1% amb un 89% de sí. El seu alcalde, Ivan Arcas, d’ICV, formació que no s’ha implicat en les consultes però que en aquesta població hi ha donat suport, deia que estava “orgullós del municipi perquè hem aconseguit fer un exercici democràtic en què la gent hi ha dit la seva en un tema com és la independència i el model d’Estat”.

Tot i així, Arcas trobava a faltar “maneres d’incloure en el debat altres postures que seran necessàries en un futur si volem treballar per canviar el model d’Estat”. De fet, a Molins de Rei només el PSC i el PP, que estan a l’oposició, no han donat suport a les consultes populars.

A Torrelles de Llobregat la jornada es va viure amb emoció i va confirmar la bona resposta de la comarca, amb la participació d’un 20,4%, i el sí va arribar al 93%. A Begues, on van anar a votar moltes famílies amb nens i també gent gran, va haver-hi un 20,9% de participació, amb un 89,7% de sí i un 7,7 de no.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona