Política

CiU demanarà obrir un debat sobre la inconstitucionalitat del fons bancari estatal

Puig assegura que Foment i la Cambra han dit sí al finançament per "esgotament" i per "passar pàgina"

El secretari general adjunt de CiU, Felip Puig, ha anunciat que demanarà obrir un debat sobre la necessitat de presentar un recurs d'inconstitucionalitat al decret aprovat al Congrés dels Diputats sobre el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) que, tal com va avançar l'AVUI, vulnera competències de la Generalitat. Puig ha alertat que la Generalitat ha de mantenir "l'última paraula" en la reordenació de les caixes catalanes i ha advertit que amb el FROB "s'està intentant diluir el sostre de govern català".

Puig ha remarcat que si no es presenta un recurs d'inconstitucionalitat es poden decidir fusions de caixes que estiguin emparades per aquest decret i llavors "pot ser massa tard".

Sobre la llei electoral, Puig ha remarcat que si hi ha voluntat de tirar-la endavant "hi ha temps" suficient. "Si es vol, hi ha temps per aprovar la llei", ha sentenciat. Per aquest motiu, el diputat convergent ha acusat els socialistes de posar el "fre" en algunes polítiques i ha evidenciat la disconformitat de CiU amb la proposta del PSC sobre la llei electoral.

Pel que fa al finançament, Puig ha defensat la negativa de CiU a donar suport a l'acord del govern Montilla. "No ens fa por quedar-nos sols defensant les nostres opinions", ha remarcat.  I ha avisat que quan s'hagi d'aprovar els pressupostos de l'any que ve "demostrarem que tenim raó".

Per Puig, el sí al finançament de Foment del Treball i la Cambra de Comerç, es deu a "l'esgotament" dels agents econòmics i socials pel llarg període de negociació que hi ha hagut. "Els agents socials han dit sí al finançament per passar pàgina i demanar al govern que es dediqui a fer coses que estaven caient en l'oblit", ha argumentat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA