Política

El PSC titlla de "puerils" CiU i ERC per haver-se abstingut en la votació del decret del transvasament

El portaveu del PSC al Parlament, Joan Ferran, ha afirmat avui que CiU imita "el comportament immadur i pueril" d'ERC en abstenir-se les dues formacions en la votació del decret llei que preveu la prolongació del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona. Per a Ferran, ERC és un partit "de pancarta i de govern".

En roda de premsa al Parlament, i pel que fa a CiU, ha dit que "s'ha decidit a imitar ERC", i ha considerat que l'abstenció "és una actitud immadura i no és pròpia d'un partit de govern".

"Té una actitud immadura com la que té ERC moltes vegades", ha assegurat Ferran, qui ha afegit que "no és pròpia d'un col·lectiu polític que beu de la trajectòria de Jordi Pujol, Macià Alavedra i fins i tot Xavier Trias".

Una estona abans, a la mateixa sala de premsa del Parlament, el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha recordat al PSC les seves "incongruències" a l'hora de pronunciar-se al Congrés o al Parlament català, i ha esmentat el cas de la petició de dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez.

Puigcercós també ha defensat la postura de la formació republicana. Ha dit que ERC "avala" la prolongació del minitransvasament de l'Ebre cap a Barcelona perquè "té data de caducitat" i és excepcional, però per justificar la seva abstenció davant el decret del govern sobre la sequera ha dit que "avalar el govern català no és el mateix que avalar el govern d'Espanya. Són dues coses diferents".

Preguntat per la tesi del PSC que la votació d'ERC d'ahir al Congrés havia estat poc coherent, Puigcercós ha respost: "Incoherència també és quan el Parlament demana la dimissió de la senyora Álvarez, es porta a Madrid i el PSC no l'avala", si bé el PSC no va defensar la petició de dimissió de la ministra al Parlament.

"A Madrid hi ha un acord clar que tothom té el seu marge de maniobra", ha deixat clar Puigcercós, que ha lamentat que es titlli d'incongruent ERC quan "altres també tenen incongruències".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona
aliança atlàntica

El neerlandès Rutte serà el pròxim secretari general de l'OTAN

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional obliga a tancar una investigació sobre el cas del 3%

barcelona
estat espanyol

El CIS redueix la distància entre el PSOE i el PP a només un punt

barcelona