Política

La pregunta

Mantindria el projecte de pla de barris?

Les respostes dels partits a algunes qüestions de l'actualitat

CIU

És una fórmula d'actuar i d'agrupar les actuacions de millora de barris que, amb denominacions diverses, han portat a terme totes les administracions des de la restauració de la democràcia; per tant no hi ha cap raó per desmuntar el que funciona.

PSC

N'ampliaria l'abast, el dotaria més encara, li donaria una més gran transversalitat. En faria una de les polítiques més rellevants en la lluita contra l'exclusió i a favor de la dignitat de les persones i els barris.

ERC

Sí, mantindríem el projecte de pla de barris, perquè millorar determinades zones de les ciutats representa una millora en la qualitat de vida de les persones que hi viuen, ja que normalment es tracta dels barris més desafavorits.

PP

Nosaltres modificarem la llei de barris per tal d'incloure-hi  també la rehabilitació d'habitatges, i posarem en marxa nous barems com ara el percentatge de població immigrant o l'envelliment de la població.

ICV-EUIA

Sí, cal mantenir i ampliar el pla de barris, perquè és una eina de cohesió social i ordenació urbanística tant per a ciutats com per a pobles.

SI

Els plans de barris són una bona eina, però s'han de replantejar i avaluar no com a mers plans urbanístics i embellidors, sinó com a eines de transformació social. En barris com la Font de la Pólvora (Girona), hi calen projectes més ambiciosos que aquest.

REAGRUPAMENT

Cal invertir diners als barris, però sobretot cal humanitzar-los i evitar que es converteixin en guetos on no es pugui viure. El que caldrà analitzar amb l'actual crisi és si els ajuntaments podran posar la part que els pertoca en aquesta política d'ajuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona