Política

MONTSERRAT CAPDEVILA

NÚMERO 15 DE LA LLISTA DEL PSC AL PARLAMENT

“Volem activar el votant que s'absté”

Capdevila centra la campanya en la proximitat i la pedagogia per desfer mites, com ara que els immigrats tenen privilegis

Més autovies i ferrocarrils a la comarca i impuls als sectors sanitari i alimentari per reduir l'atur

PERFIL
Sabadellenca des del 1966, va començar en política com a regidora independent de la llista de Manuel Bustos, el 1999, i ha acabat en l'equip que ha bastit la campanya 2010 de José Montilla. Entusiasta dels nous canals per fer política, com a regidora i diputada és especialista en matèria d'Indústria i Promoció Econòmica.

Té l'elecció pràcticament assegurada per afrontar una segona legislatura al Parlament. Els últims quatre anys, ha compaginat la dedicació municipal a Sabadell amb la feina en cinc comissions i quatre ponències legislatives a la cambra catalana.

Com afronten la remuntada de les previsions dels sondejos?

Amb molta energia, tal com crec que es percep. La militància està responent i ens hem centrat en una campanya de proximitat, amb molts mítings llampec als barris, per activar un perfil de votant tradicionalment socialista però que en les eleccions catalanes s'absté.

Quin missatge potencien?

En els mítings llampec o els porta a porta, arguments ràpids. Fem pedagogia de l'acció de govern i desfem tòpics dels titulars. Per exemple, que els immigrats s'enduen tots els ajuts, que hi ha qui només s'ha centrat a escampar-ho i no és cert. O sobre els ni-ni, a qui molts es pensen que els donem un subsidi i el que farem és que treballin.

S'han desmarcat totalment del discurs independentista, però tampoc toquen gaire l'eix nacional.

L'ànima catalanista la tenim, però volem deixar clar què som i què no som, perquè en aquests anys, dins d'un govern de coalició, no es podia visualitzar tan nítidament. Així no caiem en ambigüitats...

Ho diu pels rivals?

No pas per ERC, però segurament sí per CiU, que no sabem amb qui pactaria per governar, o pel PP, que dispara a immigrants en un videojoc i després el retira, quan ja havia arribat el missatge on volien. Els polítics hem de parlar clar.

Què destacaria, sobretot, de l'acció del tripartit a la comarca?

Els perllongaments dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell i Terrassa, amb les interconnexions amb Rodalies, però també, de cara al futur, la ronda Oest de Sabadell, el carril bus VAO a la C-58 i el desdoblament de la B-124. Les millores sanitàries, amb el nou Taulí i un salt important en la construcció i ampliació del CAP; el centre de tractament de residus de Vacarisses; el sincrotró; 11 plans de barris en diferents municipis o la planificació metropolitana, amb infraestructures previstes i un model de ciutats compactes per no consumir territori de manera insostenible.

I per què Montilla no el vol repetir?

No es pot reeditar perquè el PSC no pot assumir el referèndum d'independència que vol fer ERC, però no en reneguem pas. No ha estat una mala experiència, però cadascú ha de fer el seu camí i el d'ERC va en direcció contrària al nostre.

Vostès són federalistes.

Ara toca recuperar l'eix esquerra-dreta, i sociològicament Catalunya és d'esquerres. En segon lloc, quant a l'eix nacional, aspirem a l'encaix en una Espanya federal. I si ens diuen utòpics, també podem dir que els independentistes ho són. Els sentiments compten, però la realitat més: el primer és superar la crisi.

Quins projectes comarcals tenen?

Tirar endavant l'hospital Ernest Lluch, el de Rubí-Sant Cugat; pressionar l'Estat perquè faci el quart cinturó, dur el tren a Castellar, fer l'orbital ferroviària i, més intangibles: impulsar les empreses sanitàries i alimentàries de la comarca per crear ocupació, tot vinculant-hi els estudis de la FP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA