ORIOL DE LA CRUZ

ALCALDE D'AVINYONET DEL PENEDÈS

«Si treballen pel municipi, jo estaré obert»

El nou alcalde d'Avinyonet del Penedès diu que malgrat el relleu generacional, després de la renúncia de Joan Marcé, el govern continuarà la línia marcada a principi de mandat, i assegura que l'expulsió dels regidors de CiU no té cap vinculació amb el canvi a l'alcaldia que s'ha fet. Marcé deixarà la seva acta de regidor en el ple d'aquest mes.

–És l'alcalde més jove de l'Alt Penedès. Té 28 anys. És el més inexpert, doncs?
–«Jo diria que no. Fa sis anys que assumeixo tasques de govern, i en fa dos que era primer tinent d'alcalde. Durant aquest temps vaig portar Noves Tecnologies, Joventut, Obres i Esports.»
–L'alcalde fins ara, Joan Marcé, va abandonar l'alcaldia i la mateixa setmana que ho anunciava feien fora els socis de govern, CiU. Hi ha relació entre una cosa i l'altra?
–«No tenen res a veure. El canvi que hi va haver va ser provocat per un projecte, el casal de la dona, que van iniciar els regidors de CiU. El PSC va donar-li suport i es va treballar al costat de l'alcalde, però es va veure que s'havien fet actuacions de les quals l'alcalde no tenia coneixement. Va ser un problema que podia haver passat en un altre moment però que va coincidir, fruit de la casualitat, amb la dimissió del càrrec del Joan Marcé.»
–CiU diu que se'ls ha fet fora per preparar el terreny de vostè com a cap de llista en les properes municipals.
–«S'ha comentat i ho han volgut relacionar, però ha estat un tema que ha coincidit en el temps, senzillament. No ha estat un tema de partit. Nosaltres posem sempre a davant el municipi per sobre del partit.»
–Hi tornarà a haver pacte amb CiU abans que acabi el mandat?
–«Jo ja ho vaig dir el dia de la investidura. La feina de tots els regidors ha de ser treballar pels habitants del municipi. Cada partit té els seus projectes i veu d'una manera determinada el municipi, i si tots anem per aquest camí, que és el de treballar pel municipi, jo estaré obert a tot. Nosaltres seguirem mirant el municipi com ho ha fet el Joan en els darrers setze anys. La línia serà continuista perquè la guia està marcada, i encara que canviï el cap, la manera de fer del govern no canviarà.»
–Però a Avinyonet el relleu generacional a l'alcaldia ha estat gran. Això no farà canviar el tarannà?
–«La diferència d'edat és important i cadascú té la seva manera de veure les coses, però, com deia, la guia està traçada, el programa no canvia.»
–Quines actuacions són les que queden per fer durant la resta de mandat?
–«Nosaltres sempre hem treballat amb les línies de subvencions de les administracions, i som conscients que les futures vies de subvencions es poden veure reduïdes per la situació de crisi. Ara com ara, tenim ja establerts uns projectes amb diners del PUOSC i la Xarxa de Municipis que confiem que no es reduiran i que ens permetran fer el casal municipal a Avinyó Nou, per poder tenir espais per als joves i la gent gran. L'obra està a punt de ser posada a licitació. Tenim també pendent de fer un casal a Cantallops, urbanitzar carrer a les Gunyoles, tancar la connexió de llum a l'Arboçar, fer un camí entre Sant Sebastià i Cantallops... En definitiva, el que fem és repartir entre tots els pobles segons les necessitats que tinguin.»
–Serà el nou cap de llista del PSC en les properes eleccions municipals?
–«De moment fa dues setmanes que sóc alcalde d'Avinyonet; el que passarà d'aquí a dos anys, no ho sé, encara.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona