Política

Altres municipis del Baix Empordà

Begur

Joan Català tornarà a ser, per segon cop, el cap de llista de CiU a Begur. Se sap que Antoni Bonfill no tornarà a ser l'alcaldable del PSC, que ara serà Jordi Carreras, que treballa al Consell Comarcal del Baix Empordà. Jordi Atienza, del grup Independents de Begur i Esclanyà (IBE), té intenció de tornar-se a presentar, tot i que el grup s'ha partit i una part ha marxat amb els socialistes. I caldrà veure si finalment es presenta o no ERC.

Colomers

Josep Manel López Gifreu, actual alcalde del municipi de Colomers, va afirmar que també es tornarà a presentar per ICV. Josep Manel López Gifreu va dir que els altres regidors hi estan disposats, i ell també. Aquest ha estat el seu segon mandat com a alcalde de Colomers.

Corçà

L'alcaldessa de Corçà, Maria Carme Güell, no té clar si serà la candidata a les pròximes eleccions, si bé afirmava que tenia molts projectes a mitges.

Forallac

Josep Sala (CiU) tornarà a encapçalar la llista en les eleccions municipals. Aquest haurà estat el sisè mandat en què Josep Sala ha estat alcalde.

Jafre

L'alcalde de Jafre, Joan Bonany, en una conversa amb el diari, va explicar que encara no tenia clar si repetiria com a cap de llista del grup Futur per Jafre en els pròxims comicis municipals, tot i que va ser amb ell que
es va produir un canvi d'alcalde després
d'anys de Josep Grau a l'alcaldia.

Mont-ras

Manel Montalban ha dit prou com a alcaldable de CiU a Mont-ras. El nou cap de llista de la federació nacionalista serà el seu delfí, Carles Salgas. El grup independent de Mont-ras al Cor encara no ho té decidit i sembla que el PSC canviarà de candidat. L'actual candidat és Rafael Casanovas.

Palau-sator

L'alcalde de Palau-sator, Joan Sabrià, ja ha manifestat la seva intenció de tornar-se a presentar en els comicis de l'any vinent amb la llista d'ERC, que és l'única que es va presentar l'any 2007.

Pals

Els dos grups de l'oposició, ERC i Independents per Pals, ja han manifestat la seva intenció de presentar-se conjuntament en els pròxims comicis. Encara no se sap qui serà el cap de llista. L'únic que ja se sap és que Convergència torna a apostar per Joan Silvestre, que té l'alcaldia. Tampoc no se sap com queda el PSC, que governa amb CiU.

Ullà

L'alcalde d'Ullà, Josep López, ja ha manifestat que tornarà a encapçalar, per tercer cop consecutiu, la candidatura del PSC. Tot i això, López, que forma part del consistori des de l'any 1991, ja vaticina que serà el seu darrer mandat. Qui no es pensa tornar a presentar com a alcaldable és el cap de llista de CiU, Miquel Lloret, si bé deixa una porta oberta per anar a la candidatura.

Vall-llobrega

Els portaveus dels tres grups actuals amb representació municipal al consistori de Vall-llobrega tornaran a encapçalar les seves candidatures. Així, Rufino Guirado ho farà per ICV; Joaquim Esteva, per ERC, i Marta Martí, per CiU. En tots tres casos, els alcaldables es presenten per segona vegada consecutiva, tot i que Rufino i Guirado ja fa temps que formen part del consistori. El PSC, que va quedar fora de l'Ajuntament, sembla que vol tornar-se a presentar, encara que la seva cap de llista, Encarna Pallí, descarta tornar a ser l'alcaldable.

Verges

L'alcaldessa de Verges, Marta Payeró (ERC-AM), encara no té clar si serà la candidata a les pròximes eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona