Política

Novetats

Supressió de barreres arquitectòniques

Un Parlament adaptat

S'acaben les obres per facilitar l'accés a l'hemicicle a persones amb mobilitat reduïda

Carles Bonvehí, primer diputat amb cadira de rodes

La novena legislatura suposarà un canvi en el color del govern i l'entrada de cares noves al Parlament de Catalunya. I entre aquestes cares noves hi ha la de David Bonvehí, el primer diputat amb cadira de rodes de la cambra. Bonvehí, de 31 anys, anava en el número 23 de la llista de CiU, fet que feia preveure, sense cap mena de dubte, que sortiria elegit en les eleccions del 28-N. Arran d'aquesta situació, fa un mes van començar les obres per adaptar els accessos a l'hemicicle i el faristol a persones amb mobilitat reduïda. Aquests treballs es van afegir als que es van iniciar la primavera passada per reforçar els fonaments dels despatxos de l'ala sud del Parlament, despatxos que la legislatura passada estaven ocupats per l'oposició. La previsió és que totes les obres estiguin enllestides la setmana que ve, quan és previst que es constitueixi la cambra.

Els treballs per facilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda han consistit en la instal·lació de dues plataformes elevadores, una a cada costat del saló de plens. El canvi més innovador, però, ha tingut lloc al faristol. Aquest manté l'aspecte original però s'ha habilitat de manera que es podrà intervenir des d'una cadira de rodes. Per fer-ho, s'han eliminat els graons que l'elevaven, de manera que ara queda arran de terra. Quatre pistons regularan l'altura del faristol de manera que es podrà baixar i col·locar-lo al nivell de la persona que vagi en cadira de rodes. El mecanisme s'activarà a través d'un comandament a distància. De fet, l'hemicicle era l'únic espai on no s'havien eliminat encara les barreres arquitectòniques.

El primer diputat que podrà fer ús del nou faristol serà David Bonvehí, exalcalde de Fonollosa i president de la federació del Bages de CDC des del 2008. El diputat electe, de 31 anys, va tenir un accident de trànsit el 2007 que li va impedir presentar-se a la reelecció com a alcalde de Fonollosa aquell mateix any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona