Política

Més de cent personalitats s'adhereixen a la consulta sobiranista del 10 d'abril a Barcelona

Fan una crida als ciutadans perquè vagin a votar i exerceixin el dret a l'autodeterminació

“Aquestes consultes tenen més valor que les que són legals en què vas a votar per rutina o pels partits. Aquí es va a votar perquè es vol, pel neguit d'un poble que està tip de ser trepitjat”. El lingüista, Joan Solà, mort el mes d'octubre, va enregistrar un vídeo on arengava a favor del referèndum que s'havia de celebrar al seu poble natal, Bell-lloc d'Urgell. Ahir les paraules de Solà van tornar a ressonar amb força en un acte solemne de Barcelona Decideix en què es van fer públics els noms de més d'un centenar de personalitats que donen suport a la consulta del 10 d'abril.

Una llista, que s'ha d'anar ampliant les properes setmanes i en què hi apareixen el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l'exvicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira, i la líder d'Alternativa de Govern, Montserrat Nebrera –tots tres, però, no hi figuren com a polítics–; actors com Sergi López, Joel Joan i Jordi Rebellón; escriptors com Josep Maria Espinàs i Jaume Cabré o grups de música com Gossos, Elèctrica Dharma i Lluís Gavaldà d'Els Pets, entre molts d'altres. Tots volen transmetre un missatge clar i català: “Tenim dret a decidir”.

Prop d'una quarantena d'aquestes persones van participar en la presentació d'ahir que es va organitzar a la seu d'Òmnium Cultural, una de les més de 220 entitats que s'han adherit a la iniciativa. La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, va recordar que quan el poble català es mobilitza es pot “canviar el curs” dels esdeveniments i va comparar la superlativa manifestació del passat 10 de juliol amb la consulta de Barcelona. Casals va afegir que els referèndums que s'han fet a tot el país serveixen per aprofundir en el tarannà democràtic.

Per la seva part, el comunicador Justo Molinero, que ja va exercir el seu dret de vot a Cornellà, va animar els barcelonins a participar en el 10-A. Molinero va assenyalar que ja n'hi ha prou de fer el “ploramiques” o d'anar a Madrid a “implorar” deute, com ha fet Artur Mas, i va destacar que és l'hora de fer un pas endavant per decidir quin “futur volem per als nostres fills”.

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va voler agrair la tasca dels 10.000 voluntaris que “plogui o nevi” surten a recollir sufragis anticipadament i va fer una crida als indecisos, perquè es decideixin a anar a votar ja sigui pel sí o pel no. Entre aquests va incloure el president Artur Mas.

Mentrestant, els organitzadors continuen donant a conèixer internacionalment l'onada de les consultes que es va iniciar a Arenys i avui faran una xerrada al Fòrum Social Mundial que se celebra aquests dies a Dakar.

Demanaria al president Mas que votés, perquè no veig que l'abstenció ens ajudi a avançar
Alfred Bosch
PORTAVEU DE BARCELONA DECIDEIX
Estem trencant un estereotip que deia que a Barcelona la consulta no aniria bé. La resposta és magnífica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona