Política

ÀLEX ACERO

CANDIDAT DE LA COALICIÓ VIA-SOLIDARITAT

“El govern ha fet passes enrere”

El candidat manté que al costat de Solidaritat tindran la connexió directa amb el Parlament que els faltava

Impulsar el teixit econòmic i tirar endavant el pla d'equipaments per estalviar despeses

Àlex Acero té 49 anys i és professional de les noves tecnologies. Va entrar en política com a fundador del ViA (Veïns Independents d'Arenys) les passades eleccions municipals. President del partit, va substituir l'excap de llista Lluís Blanchar, que va plegar per motius professionals a mig mandat. Ara pensa millorar els resultats.

El partit del ViA, que les passades eleccions va vincular-se a ICV fins que a darrera hora es va presentar en solitari, ha decidit en aquests comicis formar coalició amb Solidaritat Catalana.

Sou independents o independentistes?

Està molt clar que continuem sent independents i mantenim la nostra identitat. Ens interessa un projecte local, però el nostre punt dèbil és que ens fallava la connexió amb el Parlament. Com a regidor notava que falta assessorament amb lleis i propostes que ens afecten com a poble. Ara queda resolt.

Això li ha creat divisions al partit.

Algunes persones es van donar de baixa molt abans quan vam donar suport a les consultes sobiranistes. La majoria, però, creiem en la participació. El que s'ha donat de baixa ara ha estat Lluís Blanchar, però crec que ja ho havia de fer per poder tornar a UDC i per tant ha estat l'excusa.

Però hi ha gent no independentista al ViA.

Sí, i també està bé que hi siguin perquè aporten un altre punt de vista. Això és la part positiva de fer una coalició. Es busquen sinergies mútues però no una obediència com passa en un partit clàssic on sovint les prioritats de la Generalitat passen per sobre el municipi. Si no, com s'explica que es vulgui asfaltar la platja del Cavaió?

No hi està d'acord?

No té cap sentit asfaltar aquella platja per no deixar aparcar. Només s'explica perquè la Generalitat tenia un interès a deixar un currículum d'actuacions fetes. Però han fet tard i m'agradaria que es pogués aturar.

Alguns no entenen que sent regidor sigui president de la Unió de Botiguers?

No entenen el que és normal per altres. A moltes associacions se les vincula a un partit o una ideologia i no passa res. Necessitaven fer un gir i em vaig oferir, tot i que les relacions amb l'Ajuntament les porta un portaveu i jo em dedico més al màrqueting.

Entenc que el comerç serà un eix bàsic de la seva campanya.

No perquè sigui el president, però està clar que hi ha molta feina a fer. Amb el tema de la ubicació del mercat s'ha fet una feina destructiva i amb la reforma del mercat municipal s'han gastat 100.000 euros en un projecte que segur que quedarà al calaix. El govern amb quatre anys ha fet passes enrere.

El balanç del tripartit, doncs?

No s'ha avançat. Ho deia una enquesta encarregada per ells mateixos a mig mandat en què els veïns no notaven els canvis. Des de fa dècades hi ha un pla general que està pendent. La recollida selectiva l'han aplicat a corre-cuita i a mitges per culpa del PSC, que no vol que es faci a la part alta de la riera i fins i tot diuen ara que si guanyen la trauran.

I les seves prioritats?

Em dol molt que no s'hagi tirat endavant el pla d'equipaments perquè hi ha edificis que costen molts diners de mantenir i aniria bé en un moment de racionalitat econòmica en què permetria ajustar moltes despeses inútils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri