Política

Sarral

Pacte incomplert

IMPOSICIÓ ·

L'actual alcalde de Sarral, Anton Mateu, perpetua el mandat de dos anys pactat amb el primer tinent d'alcalde, Ramon Gabarró, en formar el nou equip de govern i esgota la legislatura

Quan és a punt d'acabar la legislatura, el relleu a l'alcaldia pactat a l'Ajuntament de Sarral entre l'actual alcalde, Antoni Mateu (Units per Sarral-Progrés Municipal), i Ramon Gabarró, el primer tinent d'alcalde d'Independents Junts per Sarral, no s'ha produït. Aquest últim lamenta que no s'hagi complert el pacte verbal acordat amb la formació liderada per Antoni Mateu –que no ha volgut fer declaracions en aquest sentit–.

De la seva època al capdavant de l'Ajuntament sarralenc (2003-2007), Gabarró ha après que “s'ha d'estar obert al diàleg i que no s'han d'imposar els criteris propis”, i fent anàlisi de la situació viscuda diu: “Per damunt de tot, hi ha el municipi de Sarral i per aquest motiu la meva posició en aquest període ha sigut fer costat a l'alcalde perquè veia que s'estaven fent moltes millores al municipi”, valorant el tarannà emprenedor d'Antoni Mateu.

Malgrat denunciar l'incompliment de l'acord, i reclamar en reiterades ocasions que es fes efectiu el canvi –amb les continuades evasives de l'alcalde–, el regidor independent assenyala: “No he volgut interferir negativament en la bona dinàmica i la inèrcia que hi havia, perquè considero que les coses han de sortir de manera natural”. Gabarró reconeix: “M'he quedat amb ganes de fer les coses d'una altra manera i donar altres prioritats a projectes dels quals m'he sentit poc partícip”. I afegeix: “En canvi, em vaig negar rotundament a prioritzar la construcció de la piscina a la llar d'avis, reorientant algunes decisions com era la de l'emplaçament, perquè fos l'idoni i per tal de posar les persones davant d'aquestes instal·lacions intemporals”.

D'altra banda, la moció de censura que van proposar-li fer els regidors a l'oposició per recuperar l'alcaldia va descartar-la: ”Perquè considero que hagués anat en prejudici del poble de Sarral i els projectes que hi havia en dansa”.

Aquesta situació l'ha condicionat fins al punt que l'exalcalde de Sarral assegura: “M'ha apartat de la política”. Afirma que no es tornarà a presentar com a independent. “Però com a militant d'UDC i com a primer tinent d'alcalde, em faria il·lusió anar a la llista convergent”. Amb tot, no descarta donar suport a la llista d'Anton Mateu adscrita al PSC sentenciant: “He demostrat que sóc capaç d'avenir-me amb qualsevol; la política de poble està per damunt d'ideologies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Benet Salellas i Vilar
Advocat i autor del llibre “En encesa espera”

“L’operació Garzón va deixar marcades les víctimes de per vida”

BANYOLES
Francesc Castañer i Campolier
Alcalde de Porqueres (Independents de Porqueres)

“Estem en un moment clau per arribar als 5.000 veïns”

Porqueres
irlanda del nord

El líder dels unionistes dimiteix després de ser acusat d’abusos sexuals

barcelona
política

Lluís Llach es presentarà a les eleccions al secretariat de l’ANC

barcelona
polònia

Tusk avisa d’una “era prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
Conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

Desenes de morts en el pitjor bombardeig israelià a Síria des del 2021

barcelona
Judicial

L’AN cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona