Política

Continuació socialista?

L'absència dels independents d'Entesa i una llista de CiU totalment renovada fa molt viable que Josep López continuï al capdavant, encara que caldrà veure el seu desgast

Josep López, que ocupa l'alcaldia des de l'any 2003, sembla que ho té tot força a favor per tornar a repetir com a màxim mandatari d'Ullà. Per un costat, no es presenta Entesa, que ho havia fet en els dos darrers comicis, després que la seva líder local, Anna Maria Bagudà, ha decidit no tornar-hi. Per l'altre, CiU es presenta amb una candidatura molt renovada, inclòs el seu cap de llista.

Malgrat els bons vents en l'aspecte polític, la por de López a la restada de vots és per les actuals obres d'execució del pla de barris que s'estan portant a terme. Caldrà veure quina és l'acceptació d'aquestes obres urbanístiques pels veïns en una situació de crisi econòmica important, tot i que l'Ajuntament intenta que els repercuteixin el mínim possible.

En els dos darrers comicis, López va aconseguir superar el 50 % dels vots emesos, encara que si bé en el 2003 va quedar en un 4 a 3 respecte als d'Iniciativa, en les darreres va guanyar els dos nous regidors que va aconseguir el municipi en superar el miler d'habitants censats, que no són els mateixos que els que tenen dret de vot, ja que hi ha un gran percentatge de població immigrada.

LES CLAUS
Reforma urbana.
L'Ajuntament vol fer la reforma urbana del pla de barris, amb una inversió de quasi tres milions d'euros, dels quals la Generalitat subvenciona el 75 %. L'Ajuntament vol mirar de trobar altres ajuts per cobrir el 25 % restant i evitar que el paguin els veïns. És una reforma urbana dels tres àmbits de la població –nucli antic, eixample i barri de la Roqueta– que intenta fomentar la cohesió social.
Pla general.
Hi és des del mes d'agost de l'any 2008 em què es va aprovar definitivament el pla urbanístic, però el seu desenvolupament està aturat per la situació de crisi. No es fan els habitatges de protecció oficial ni la residència per a la gent gran.
Atur.
Ullà compta amb un gran percentatge de població immigrada, que, en l'actual situació de crisi, s'està quedant sense feina. La població aturada supera el 20 %, que també afecta una població jove.
Josep López
PSC
Torna a encapçalar, per tercer cop consecutiu, la candidatura socialista. Tot i això, López, que forma part del consistori des de l'any 1991, ja vaticina que serà el seu darrer mandat.
Josep Vila
CiU
És el nou alcaldable de la federació nacionalista després de la renúncia de l'actual portaveu, Miquel Lloret. És la primera vegada que entra en política.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.