Política

Unió accepta que Pàramo sigui alcaldable de CiU a Roses

UDC està disposada a sacrificar noms, però espera generositat de CDC i de qui va ser alcalde a Roses entre el 1993 i el 2007 per fer una llista de consens en què tothom se senti còmode

Carles Pàramo serà dissabte al vespre al Pa Volador, en la presentació dels caps de llista de CiU als municipis a la comarca de l'Alt Empordà, que presidiran Felip Puig, Eudald Casadesús i altres dirigents de la coalició. Unió Democràtica ha cedit perquè Pàramo sigui el cap de llista a Roses. El partit democratacristià espera que CDC faci una proposta de llista generosa i conciliadora. Tot i això, diverses fonts consultades tant d'Unió com de Convergència asseguren que se sacrificaran alguns noms que, inicialment, els dos partits volien en la candidatura. No es descarta que una de les persones a qui el partit demani el sacrifici sigui José Antonio Valdera, el candidat escollit per l'assemblea d'UDC de Roses. Per la seva banda, Unió de Roses ha insistit sempre que es van prendre uns acords sobre persones i llocs de la llista que ha d'ocupar i que, si no es compleixen, no hi haurà acord amb CDC. El que es va acordar en el si d'Unió és una millora dels llocs respecte de la llista del 2007.

Els dos socis de la federació de CiU confien que Pàramo proposarà una llista de consens en què tothom se sentirà còmode i que garantirà la cohesió governamental en cas que obtingui la victòria en les municipals del 22 de maig. Després d'aquesta proposta, les dues assemblees encara hauran de ratificar la candidatura.

La decisió sobre Roses l'han pres les dues direccions nacionals, després de dies de conflicte i debat. Pàramo és un dels polítics històrics de Convergència a les comarques gironines i, malgrat que ha passat aquests darrers quatre anys a l'oposició, el 27 de maig del 2007 va guanyar les eleccions.

Carles Pàramo i Ponsetí va arribar a l'alcaldia de Roses el 1993, i el 1999 va assolir la presidència de la Diputació de Girona.

Oriol Pujol, amb tots els caps de llista al Gironès

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, va presidir ahir l'acte de presentació dels 27 alcaldables de CiU al Gironès. Això suposa que la federació presenta llista en tots els municipis. L'acte es va fer a la Sitja de Fornells com a homenatge a Gabriel Cases, alcalde del municipi dels últims setze anys i que no s'hi torna a presentar. Un dels objectius és arribar a l'alcaldia de Girona amb Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona
judicial

Buch també demana l’amnistia per anul·lar la seva condemna

barcelona
Política

L’Ajuntament de Tarragona canvia el nom franquista de tres carrers

Tarragona
política

Òmnium, Irídia i l’ANC demanen que no s’amnistiï la violència policial

barcelona
successos

Almenys onze morts en diversos incendis forestals a Turquia

barcelona

L’equip de govern fa un balanç “positiu” del primer any de legislatura

PALAFRUGELL